Gemeente Cromstrijen


Brandweer pakt uit tijdens de Boerendag

Op zaterdag 26 september 2009 vindt het 31e Regionaal Kampioenschap Brand en het 11e Regionaal Kampioenschap Waarschuwing en Verkennings Dienst (WVD) plaats in Cromstrijen. De kampioenschappen vinden tegelijk plaats met de gezellige Boerendag in Klaaswaal. Kortom reden genoeg om de deelnemers van de kampioenschappen aan te moedigen en een bezoek te brengen aan de Boerendag.

Activiteiten brandweer Cromstrijen

Op de Boerendag pakt het brandweerkorps van de gemeente Cromstrijen goed uit. Op het industrieterrein zijn de hele dag diversen demonstraties te zien en kunnen bezoekers verschillende brandweervoertuigen van Cromstrijen en omliggende korpsen bekijken. Daarnaast is er een crashtender van vliegveld Woensdrecht aanwezig. Bij alle demonstraties zijn er ruime mogelijkheden om zelf actief deel te nemen. De mannen en vrouwen van de brandweer dagen bezoekers dus uit!

Programma demonstraties korps Cromstrijen op de Boerendag

TijdDemonstratie
10.00 - 10.45Technische hulpverlening, bijvoorbeeld het verwijderen van een autodeur 10.45 - 11.30Het bestrijden van 'de vlam in de pan' 11.30 - 12.15Het bestrijden van een autobrand middels schuim 13.15 - 14.00Kleine blusmiddelen, bijvoorbeeld een poederblusser 14.00 - 14.45Stormschade en nu?
14.45 - 15.30Demonstratie van de Lotus-organisatie, die gespecialiseerd is in het uitbeelden van slachtoffers tijdens opleidingen en oefeningen van de brandweer. 15.30 - 16.15De inzetmogelijkheden van diverse voertuigen 16.15 - 17.00Het redden op hoogte van mensen met behulp van een ladderwagen

Brandweermarkt

Er is een brandweermarkt met diversen kramen met onder andere informatie over: Brandveiligheid in en om het huis De brandwondenstichting De brandweerwinkel waar bezoekers allerlei speelgoed en andere brandweerartikelen kunnen kopen De regionale Firerunners, zij nemen ieder jaar met een gemotiveerd team deel aan de Roparun

Kinderen kunnen zich op de brandweermarkt uitleven op een springkussen en kunnen als toekomstige brandweerman of -vrouw kun kunsten tonen op een grote sjoelbak waar zij met een blusstraal kunnen sjoelen. Begin september deelde de brandweer kleurplaten uit op de basisscholen in Cromstrijen. De winnaar wordt op de brandweermarkt bekend gemaakt en ontvangt een leuke brandweerprijs.

Ook de wervingscampagne van brandweer Cromstrijen komt aan bod. De brandweer Cromstrijen heeft behoefte aan mannen en vrouwen die het team komen versterken. Belangstellenden kunnen vragen stellen en informatiemateriaal raadplegen. Kom gerust langs, de mensen van de brandweer staan u graag te woord!

Regionaal kampioenschap

De organisatie van het kampioenschap ligt in handen van de brandweer Cromstrijen, post Klaaswaal, in samenwerking met de Regionale brandweer Zuid-Holland zuid. Het korps Cromstrijen, post Klaaswaal heeft twee uitdagende scenario's neergezet, toegespitst op Brand en de Waarschuwing en Verkenningsdienst (WVD). Brandweerwedstrijden zijn een instrument om de geoefendheid, saamhorigheid en motivatie van (vrijwillig) brandweerpersoneel in de regio Zuid-Holland Zuid op een voortdurend hoog niveau te houden. Hierbij zijn spelvreugde en sportiviteit twee onmisbare schakels.

Locaties Regionaal Kampioenschap

Dit jaar start het Regionaal Kampioenschap Brand en WVD vanuit de kazernepost Numansdorp, Wethouder van der Veldenweg 4, 3281 AN in Numansdorp. De wedstrijd Brand start om 8.30 uur en de WVD wedstrijd om 9.30 uur. De prijsuitreiking van beide wedstrijden vindt om 17.00 uur plaats in het gebouw van de Muziekvereniging NLS, Jaap kosterstraat 4, 3284 VT in Klaaswaal en wordt verricht door burgemeester Giel Janssen en de heer P.L.J. Bos, Directeur Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.