Gemeente Eersel


Nieuw blusvoertuig voor brandweer Eersel

Overdracht en demonstratie op 26 september

Op zaterdag 26 september wordt een nieuw blusvoertuig, dat is uitgerust met het drukluchtschuimsysteem (DLS), officieel overgedragen aan de brandweer van Eersel. Brandweer Eersel is het eerste vrijwilligerskorps in de regio dat dit nieuwe blussysteem gaat gebruiken.Â

Â

Het nieuwe voertuig is inmiddels door de brandweer in gebruik genomen. De brandweerleden hebben de afgelopen weken intensief gewerkt om het voertuig te leren kennen. Ook hebben ze geleerd hoe om te gaan met het drukluchtschuimsysteem. De brandweerleden zullen zaterdag aan de bezoekers demonstreren hoe het nieuwe blussysteem werkt.

Â

Iedereen is welkom!

De overdracht van het nieuwe blusvoertuig vindt plaats op het plein voor het gemeentehuis, Dijk 15 in Eersel en begint om 15.00 uur. Iedereen die het nieuwe voertuig wil bekijken en meer wil weten over het nieuwe blussysteem is van harte welkom.

Â

Technische specificaties

Begin 2008 heeft firma Touw uit Bergen op Zoom de opdracht gekregen om een nieuw blusvoertuig te bouwen voor de gemeente Eersel. Deze nieuwe tankautospuit, een Mercedes chassis, is voorzien van een Ziegler waterpomp en een kunststof opbouw. De watertank heeft een inhoud van 2400 liter en er kan met hoge- en lage druk worden gewerkt. Verder is het voertuig voorzien van ademluchttoestellen, diverse materialen en andere hulpverleningsgereedschappen.

Â

In 2008 is er een nieuw blussysteem op de markt gekomen. Dit drukluchtschuimsysteem (DLS) heeft de slagkracht van het bluswerk voor de brandweer aanzienlijk verbeterd. Het DLS systeem is zeven keer effectiever dan water. Hiermee kan de brandweer brander sneller onder controle krijgen waardoor brandschade wordt beperkt. Hierdoor kunnen brandweermensen veiliger werken.

Door de vele voordelen van het DLS systeem, heeft de raad eind 2008 besloten om extra krediet beschikbaar te stellen en het nieuwe blusvoertuig te voorzien van DLS.7