Gemeente Dongen

Eén miljoen euro beschikbaar voor actieve buurten

Publicatiedatum: 16-7-2009

Op zaterdag 26 september viert Nederland alweer voor de vierde keer Burendag. Deze feestdag is inmiddels een landelijk fenomeen. Vorig jaar vierden meer dan 500.000 mensen Burendag en kwam Nederland in actie voor de buurt. Het Oranje Fonds heeft voor alle actieve buren met een goed plan 750 euro om met elkaar hun buurt aan te pakken.

Waarom Burendag?
Het Oranje Fonds en Douwe Egberts zijn de organisatoren. Ze willen buren met elkaar in contact brengen en laten ervaren dat hun buurt gezelliger is dan ze denken. Dit jaar zal de gezelligheid, die mensen binnen in huis heel gewoon vinden, naar buiten gehaald worden. En wel op 26 september. In de aanloop naar de Burendag willen Douwe Egberts en het Oranje Fonds heel Nederland inspireren om het op Burendag in hun buurt nóg gezelliger te maken.

Geld aanvragen kan nu al
Vorig jaar kwam Nederland op Burendag ook al in actie. En met succes. Honderden actieve buren kregen toen een vergoeding voor hun acties. Vanwege dit succes heeft het Oranje Fonds dit jaar weer één miljoen euro ter beschikking. Iedereen met een goed plan kan maximaal 750 euro aanvragen via www.burendag.nl. Een aanvraagformulier kun je ook via die site downloaden.