Gemeente Mook & Middelaar


Werkconferentie "In Veilige Handen" -â voorkom misbruik van minderjarigen in vrijwilligerswerk

Het project In Veilige Handen helpt vrijwilligersorganisaties bij het voorkomen van adequaat omgaan met seksueel misbruik. In het kader van dit project wordt met steun van het ministerie van Justitie, het ministerie van Jeugd en Gezin en het ministerie van VWS gewerkt aan een pakket aan maatregelen.

Â

Op 26 september 2009 organiseert Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) een werkconferentie voor lokale, regionale en landelijke vrijwilligersorganisaties die werken met minderjarigen. De conferentie is bedoeld voor lokale, regionale en landelijke vrijwilligersorganisaties die werken met minderjarigen. Tijdens de werkconferentie krijgen deelnemers handvatten om seksueel misbruik bespreekbaar te maken en worden maatregelen gepresenteerd die helpen om vrijwilligersorganisaties veiliger te maken voor kinderen.

Deze maatregelen bestaan uit stappenplannen, tekstvoorstellen en praktijkvoorbeelden.

Â

Via www.inveiligehanden.nl kunt u zich inschrijven voor deze werkconferentie, die gratis toegankelijk is. Voor meer informatie over het programma, de tijden en locatie kunt u ook op de website terecht.