Gemeente Dongeradeel


Burendag in september

Op de derde zaterdag in september, de 26e, is het weer zover: Burendag! Maak van je buurt je thuis met EUR 750! Het initiatief werd in 2006 genomen door Douwe Egberts en wordt inmiddels gesteund door het Oranje Fonds.
oranjefonds

Het Fonds roept heel Nederland op om dit jaar, op de derde zaterdag in september, met de buren de gezelligheid die we binnen heel gewoon vinden naar buiten te halen. Fleur bijvoorbeeld samen de straat op met bloembakken of plaats een bankje in de buurt om af en toe gezellig bij te kletsen.
Kunt u de handtekeningen krijgen van 4 buurtbewoners die samen met u het plan op Burendag willen gaan uitvoeren? Download dan het inschrijfformulier van www.burendag.nl , vul alle vragen in, print het formulier uit en stuur het op naar het Oranje Fonds. Als het Oranje Fonds je plan goedkeurt, kun je een bijdrage krijgen van maximaal EUR 750,- voor de uitvoering van jullie idee. (Verantwoording van deze bijdrage moet ná Burendag, op basis van bonnen en foto's)

Ook buurtorganisaties doen mee
Organisaties in de buurt en in het dorp kunnen de deuren openzetten en buurtgenoten ontvangen. Buurtorganisaties die mee willen doen kunnen zich alvast aanmelden via de website van Burendag: www.burendag.nl. Zodra uw online aanmelding binnen is, krijgt u van het Oranje Fonds en Douwe Egberts een schriftelijke bevestiging met uitleg over de verdere gang van zaken. U kunt dan een promotiepakket toegestuurd en komt in aanmerking voor een onkostenvergoeding van EUR 200,-. Het Bolwerk

Vrijwilligerscentrale Het Bolwerk

De Vrijwilligerscentrale van SWD Het Bolwerk helpt organisaties in Dongeradeel bij het aanvragen van de vergoeding en bij de publiciteit. Vindt u het lastig uw plan op een aanvraagformulier in te vullen of wilt u hulp bij het beantwoorden van een andere vraag van het Oranje Fonds? Neem dan contact op met de Vrijwilligerscentrale van SWD Het Bolwerk,tel: (0519) 292 223 of via e-mail:
Vrijwilligerscentrale@het-bolwerk.eu.
U hebt geen hulp nodig, maar doet met uw buren, dorp of straat wel mee aan Burendag? Geef de activiteit aan ons door, dan wordt deze ook aangekondigd op de website www.vrijwilligerswerkdongeradeel.nl. en kan uw Burendag worden opgenomen in een gezamenlijk persbericht.

SWD Het Bolwerk
Oranjewal 28
9101 JV Dokkum
0519-292 223
vrijwilligerscentrale@het-bolwerk.eu