Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 17 augustus 2009

Change YOUR WORLD

Zet de wereld van jongeren in beweging

In het weekend van 26 en 27 september vindt in Rotterdam het evenement Change YOUR WORLD plaats. YOUR WORLD, Rotterdam Europese Jongerenhoofdstad 2009, biedt 300 jongeren de kans een beweging op gang te brengen die mogelijk een verandering teweegbrengt in hun leefwereld, persoonlijk en dichtbij of groots en ver reikend. Change YOUR WORLD maakt jongeren in de leeftijd van 12 tot 27 jaar bewust van het feit dat ze hun wereld kunnen veranderen door middel van een movement.

Change YOUR WORLD

300 jongeren krijgen de mogelijkheid deel te nemen aan het evenement Change YOUR WORLD om een movement te creëren. Via www.your09.nl kunnen jongeren achterhalen wat het evenement inhoudt, hoe zij een beweging kunnen starten en zich online kunnen inschrijven. Deelnemers kunnen zich als groep aanmelden maar ook individueel. De winnende groep verdient professionele coaching en 10.000 Euro ter ondersteuning om het plan uit te voeren.

Change YOUR WORLD vindt plaats in het weekend van 26 en 27 september. Op de eerste dag zullen de jongeren hun movement uitwerken onder begeleiding van een professionele coach. Aan het eind van de dag pitchen de jongeren hun idee aan een jury die de vijf beste movements kiest. De finalisten zullen de dag erna strijden om de overwinning. De winnaar zal bekend worden gemaakt tijdens het slot event in YOUR SPACE, de fysieke jongeren hangout van YOUR WORLD.

YOUR WORLD spoort met het evenement Change YOUR WORLD jongeren aan om een eigen beweging op gang te brengen die de wereld voor hen kan veranderen, verbeteren of een stukje mooier maken. Bekende artiesten en persoonlijkheden waaronder Andre Urhahn & Jeroen Koolhaas activeren en inspireren de jongeren. Zij hebben een aantal jaar geleden hun eigen movement 'Favela Painting' opgericht. Met succes werden twee sloppenwijken in Brazilië letterlijk kleurrijker gemaakt door ze te beschilderen samen met jongeren uit de betreffende wijken.

Het stimuleren van jongeren voor het opzetten van een beweging past binnen de doelstelling van YOUR WORLD om jongeren in de leeftijd van 12 tot 27 jaar in hun kracht te zetten, zodat ze ontdekken hoe ze hun talent in de wereld kunnen zetten.

YOUR WORLD

In 2009 is Rotterdam: YOUR WORLD, de eerste Europese Jongerenhoofdstad. YOUR WORLD stimuleert inbreng en betrokkenheid van jongeren, biedt ruimte voor talentontwikkeling en werkt aan eerlijke beeldvorming van jonge Rotterdammers. Óók na 2009. Kijk voor het programma op www.your09.nl


---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht