Gemeente Zwolle

Verkoop vrije-sectorkavels Oude Mars begint; Eerste 16 kavels nieuwe buurt bij Zwolle-Zuid in verkoop

Datum uitgave persbericht: 08/21/2009

Onder de titel `Dromen mag' begint zaterdag 26 september 2009 de verkoop van vrije-sectorkavels op Oude Mars, het groengebied in het zuiden van Zwolle. Het nieuwbouwplan is ontworpen voor wonen op hoog niveau. Het voorziet in totaal 100 ruime bouwkavels bestemd voor particulier opdrachtgeverschap. De gemeente brengt de kavels gefaseerd in verkoop. Begonnen wordt met 16 kavels aan de noordzijde van het gebied.

Het nieuwbouwplan kent een drietal woongebieden met elk een eigen sfeer: laankavels, boskavels en houtwalkavels. De eerste 16 kavels bestaan uit 12 houtwalkavels en vier boskavels. De kavels meten 1000, 1200 en 1500 m² en worden verloot middels inschrijving. De inschrijftermijn sluit op vrijdag 30 oktober 2009. Voor informatie, advies en een verkoopbrochure kunnen belangstellenden op zaterdag 26 september aanstaande tussen 11.00 en 15.00 uur terecht in boerderij De Oude Mars, Marsweg 27 in Zwolle. Extra inloopbijeenkomsten zijn op 7 en 14 oktober 2009 van 17.30 tot 19.30 uur in het stadhuis. Meer informatie is te vinden op: www.oudemarszwolle.nl.

Wonen in landgoedsfeer

Het nieuwbouwplan sluit aan op het bestaande landgoed Zandhove en ademt dezelfde landelijke, vrije en weidse sfeer. Dit resulteert in veel groen, open ruimtes en routes. Daarom worden de openbare ruimtes ingericht met natuurlijke elementen zoals bos, gras, solitaire bomen, lanen en waterpartijen. De wegen krijgen brede grasbermen in plaats van trottoirs. Aansluitend op de bestaande paden worden recreatieve fiets-, wandel- en ruiterroutes aangelegd.

Vrijheid

Oude Mars heeft een specifiek karakter en een unieke, authentieke sfeer, die gekenmerkt wordt door groen, rust en ruimte. Daarom heeft de gemeente Zwolle enkele bebouwingsrichtlijnen opgesteld voor zowel de woning als de buitenruimte. Voor alle kavels is de stijl van architectuur vrij. Voor een deel van de kavels is ook het ontwerp vrij, terwijl er voor andere kavels een beperkt aantal eisen is. Hierdoor zullen de woningen in Oude Mars uitstekend aansluiten bij de karaktervolle uitstraling van het gebied. Voor de kavels in de Oude Mars is het bouwen met een geregistreerde architect verplicht.

Ligging

Oude Mars ligt in het zuiden van Zwolle. Het gebied grenst ten westen en zuiden aan landgoed Zandhove. Ten noorden ligt de woonbuurt Gerenbroek. De Wijheseweg is aan de oostkant gesitueerd. Aan de rand van het gebied ligt de hoeve De Oude Mars, een rijksmonument.