Volendam Music BV

Met oa Jan Smit, Jannes, Nick & Simon, Thomas Berge en Rene Schuurmans

Ruim helft kaarten MPF Vroomshoop verkocht

VROOMSHOOP - Al meer dan de helft van de kaarten voor het komende Mega Piratenfestijn in Vroomshoop is verkocht. Het MPF slaat op zaterdag 26 september voor de vierde keer de tenten op in het dorp. Het reizende muziekfestival vindt die dag plaats in een enorme feesttent aan de Kooiweg.

Organisator Eddy Mensink die er stiekem weer van uit gaat, dat het evenement uitverkocht raakt, raadt de fanatieke liefhebbers van het Nederlandstalige lied aan om tijdig kaarten te kopen. "Want straks ben je te laat en we schrikken er soms van wat zwarthandelaren voor een kaartje durven te vragen op internet. En dat terwijl wij er juist alles aan doen om de kaartprijs zo laag mogelijk te houden."

Het reizende muziekfestival is onlosmakelijk verbonden met de huidige populariteit van het Nederlandstalige lied. Niet voor niets maakt de TROS inmiddels registraties van het festival voor het TV-programma Sterren.nl. Vandaar dat het Mega Piratenfestijn de naam TROS mag dragen.

Het Mega Piratenfestijn is in Oost- en Noord-Nederland al een begrip, maar de rest van Nederland volgt in hoog tempo. Het reizende muziekfestival heeft dit jaar zeventien haltes en is onder andere te gast in Lemelerveld (Ov); Nieuwleusen (Ov); Borger (Drenthe); Surhuisterveen (Friesland), maar ook in Heerhugowaard en Lutjebroek (Noord Holland), Neer (Limburg) en Wanroij (Brabant).

De opzet is even simpel als doeltreffend. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en de van RTV-Oost bekende presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Zien is geloven. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem. Een honderdtal gelukkigen mag plaats nemen op de podiumtribune en zij vieren hun eigen feestje. Het resultaat is dat de sfeer van het podium afspat. De condens komt van het tentzeil naar beneden. In de polonaise, hossend of gewoon lekker met een biertje in de hand van achteruit de tent (waar alles wat op het podium gebeurt te volgen is op grote filmschermen) maakt het publiek het feest. Sfeer, sfeer en nog eens sfeer. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek.

Het programma bestaat niet alleen uit grote namen. Ook verschillende talenten uit de regio rond Vroomshoop zullen een kans krijgen om hun liedjes te zingen voor een groot publiek. Daarnaast is er in het showblok 'Toppers van Toen' ook aandacht voor vroegere helden.

Programma:

Jan Smit, Nick & Simon, Jannes, Jan Keizer, Marianne Weber, René Schuurmans, Bouke, Helemaal Hollands, Piratentoppers, Thomas Berge, Dennie Christian, Alex, Lucas & Gea, Martin Dams, Frans Duijts, José Wolters, Patrick, Corry Konings, Grad Damen, Peter Koelewijn, Monique Smit en vele, vele anderen.

Voorverkoop

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Bruna's in Vroomshoop en Vriezenveen; Zaal Kottink in Geesteren; Café 'n Esch in Den Ham, Tankstation in Westerhaar, Music Store Van Lingen in Ommen, Café Den Mariënbergher te Mariënberg en de Primera's in Hardenberg, Almelo, Nijverdal, Hellendoorn, Ommen, Tubbergen, Dedemsvaart, Dalfsen en Raalte. Daarnaast zijn kaarten verkrijgbaar bij alle Music Store vestigingen in Nederland, Paylogic, www.paylogic.nl, tel: 0900-72956442 en op de site www.megapiratenfestijn.nl.