Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Beroepenmarkt Luchtvaart- en Reisindustrie bij de Aviodrome: Oriënteren op werken in de wolken

Lelystad, 8 september 2009 - Op zaterdag 26 september vindt bij Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome een grote luchtvaart- en reisindustrie-beroepenmarkt plaats. In samenwerking met www.luchtvaartnieuws.nl zijn er van 10.00 tot 17.00 uur vele stands met informatie beschikbaar. Studenten en werkzoekenden kunnen op deze dag terecht bij een scala aan werkgevers en opleiders uit de luchtvaart- en reisindustrie.

Carrière in de luchtvaart en reisindustrie
Studenten, schoolverlaters en werkzoekenden kunnen zich op deze dag laten informeren over een carrière in de luchtvaart en de reiswereld. Eventueel toekomstige piloten, luchtvaarttechnici, stewards, stewardessen, reisadviseurs, luchtverkeersleiders en medewerkers van de Koninklijke Luchtmacht krijgen de kans om van ervaringsdeskundigen te horen of dit nou écht hun beroep kan worden.

Stands
Zowel opleiders en werkgevers als mensen uit de praktijk gaan vanachter diverse stands enthousiast hun kennis delen. Veel studenten vragen zich af of dit wel een goede tijd is om te gaan werken in de luchtvaart- en reisindustrie of willen weten hoeveel ze gaan verdienen. Deze vragen zullen door een aantal sprekers beantwoord worden. Aviodrome's eigen luchtvaartmoderator Erling Brom gaat ervoor zorgen dat bezoekers goed geïnformeerd worden. Een lijst van de standhouders is te vinden op www.luchtvaartnieuws.nl/beroepenmarkt/standhouders.asp.

Rondvluchten
De Aviodrome geeft bezoekers van de beroepenmarkt de gelegenheid om een rondvlucht te maken in een Gippsland GA8 Airvan van KammAir, voor slechts ¤35,-. De piloot geeft vooraf en tijdens de vlucht een uitgebreide uitleg over het vliegtuig en zijn werking. Een rondvlucht duurt ongeveer 20 minuten. Deze rondvluchten zijn uitsluitend voor de bezoekers van de beroepenmarkt beschikbaar, en kunnen alleen ter plekke kunnen worden geboekt.

F-16 'Fighting Falcon'
Gedurende het hele weekend waarin de beroepenmarkt plaatsvindt is er een F-16 'Fighting Falcon' aanwezig. Deze straaljager kan van dichtbij bewonderd worden. Ook voor Aviodrome-bezoekers die niet geïnteresseerd zijn in de beroepenmarkt zal de F-16 van nabij te zien zijn.

Aanmelden
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome is de hele dag gewoon open voor bezoekers. Bezoekers van de beroepenmarkt kunnen de Aviodrome bezoeken tegen een bijzonder tarief. De toegangsprijs bedraagt dan slechts ¤10, - waarmee zowel de Luchtvaart en Reisindustrie beroepen en -opleidingenmarkt als het museum bezocht kan worden. Museumkaarthouders betalen ¤4 om toegang te krijgen tot de luchtvaartberoepen- en opleidingenmarkt. De voorwaarde om gebruik te maken van deze gereduceerde tarieven is dat men zich vooraf registreert via www.luchtvaartnieuws.nl/beroepenmarkt. Voor meer informatie over het familieluchtvaartpark Aviodrome, vluchten in diverse historische vliegtuigen en entreekaarten voor de Aviodrome kan men contact opnemen met de Aviodrome via tel. 0900- AVIODROME (0900-2846376; 25. ct. p. min) of via de website: www.aviodrome.nl. De Aviodrome is dagelijks voor bezoekers geopend van 10.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van de maandagen buiten de schoolvakanties.

De Aviodrome, met een zeer grote collectie historische vliegtuigen, is het nationale luchtvaart-themapark van Nederland en is het gehele jaar geopend. Het Luchtvaart-Themapark, sinds 2003 gevestigd op Lelystad Airport, heeft naast een binnenexpositie van zo'n 6000 m' en een grootbeeld-filmtheater ook een groot buitenterrein met diverse historische luchtvaartgebouwen en vliegtuigen. Voor jong en oud is de Aviodrome zowel leuk als leerzaam.

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto

* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl

* Website: www.aviodrome.nl