Ingezonden persbericht


Modern Life
Edward Hopper and His Time

26 september 2009 t/m 17 januari 2010

De Amerikaanse moderne schilderkunst uit het begin van de twintigste eeuw is in Europa voornamelijk bekend vanwege het oeuvre van één kunstenaar: Edward Hopper (1882-1967). Hoppers oeuvre kenmerkt zich door een verraderlijke kalmte in lege straten en landschappen, en door eenzame figuren in een stedelijke omgeving. Zijn schilderijen hebben hun stempel gedrukt op ons beeld van Amerika. De tentoonstelling Modern Life. Edward Hopper and His Time presenteert acht topstukken van Hopper samen met ruim negentig meesterwerken uit de collectie van het Whitney Museum of American Art in New York in de grote daglichthal van de Kunsthal. Voor het eerst wordt Edward Hopper in de context van zijn tijd getoond, met werk van beroemde kunstenaars als Georgia O'Keeffe, Charles Sheeler, Man Ray, Lyonel Feininger, Grant Wood en Alfred Stieglitz. De tentoonstelling geeft met schilderijen, werken op papier, sculpturen en foto's een indrukwekkend beeld van de ontwikkelingen in de moderne kunst in Amerika en plaatst het oeuvre van Hopper in een nieuw licht.

Pers preview op afspraak
Pers kan op afspraak de tentoonstelling Modern Life voorbezichtigen op donderdag 24 en vrijdag 25 september. U ontvangt een persmap en indien mogelijk kunt u een korte rondleiding krijgen door de tentoonstelling. Graag aanmelden voor de preview via communicatie@kunsthal.nl

Lezing
Op zondag 27 september om 11.00 uur verzorgt Barbara Haskell, senior curator van het Whitney Museum of American Art, New York en samensteller van de tentoonstelling over Hopper en zijn tijdgenoten. Pers kan zich aanmelden voor de lezing via communicatie@kunsthal.nl

Audiotour
De Kunsthal heeft bij de tentoonstelling 'Modern Life, Edward Hopper and His Time' voor het eerst een audiotour (Nederlands- en Engelstalig) ontwikkeld. Het publiek kan aan de hand van de tour Hopper en zijn tijdgenoten nog beter leren kennen.

Bij de tentoonstelling worden verschillende activiteiten georganiseerd. Voor meer informatie, zie www.kunsthal.nl De tentoonstelling Modern Life. Edward Hopper and His Time is georganiseerd door het Whitney Museum of American Art, New York.