Ingezonden persbericht


Persbericht 3FM

22 september 2009

3FM een week lang in het teken van 90s Request

Website getransformeerd in een 90s internetcafé

3FM draait van 26 september tot en met 2 oktober de beste muziek van de jaren negentig tijdens 90s Request. R.E.M., Red Hot Chili Peppers, Nirvana, Pearl Jam maar ook Take That en de Spice Girls, de luisteraars en dj's bepalen welke 90s hits je hoort. Hoogtepunt van de week is de 90s Request Top 100 op vrijdag 2 oktober, volledig samengesteld door 3FM-luisteraars. 3FM zendt de 90s Request Top 100 uit van 09.00 tot 18.00 uur.

Alle programma's op 3FM besteden aandacht aan de 90s. Bij Giel speelt 'huisband' Stereo iedere ochtend een 90s-hit. Gerard Ekdom sprak eerder met de bandleden van Skunk Anansie, dat interview is volgende week in Arbeidsvitaminen te horen. In RabRadio hoor je dagelijks '90s mash-ups' en op woensdag de live een hakkuhmix gemixt door Paul Rabbering zelf. In de Coen en Sander Show iedere dag de 90s Dag Top 5. Michiel Veenstra ontvangt dagelijks Serious Talent bands zoals Drive Like Maria, Florian Wolff, Skizzy Rapz en Stud Muffins, zij spelen 90s-covers. Speciaal voor 90s Request duikt 3voor12 in de archieven en laat luisteraars genieten van de juweeltjes van live-concerten uit het decennium.

Internet
Met de opkomst van internet in de 90s schoten internetcafés uit de grond. Niet iedereen kende de luxe van een internetverbinding thuis en om te surfen en mailen ging je naar een café. De 3FM website verandert tijdens 90s Request in een virtueel internetcafé. Hier kun je stemmen op de 90s Request Top 100 en kunnen bezoekers luisteren naar exclusieve live tracks van Skunk Anansie. Op deze website stel je ook een eigen 90s Furby-ringtone samen en kijk je naar 90s foto's. 3FM bezoekers wanen zich voor één week zich terug in de 90s, maar dan wel met een snellere internetverbinding.

Stemmen

3FM luisteraars stemmen tot en met donderdag 1 oktober 12.00 uur op hun favoriete platen van de 90s op de website van de popzender. Naast stemmen op platen uit de keuzelijst kunnen luisteraars ook zelf suggesties aandragen.

Voor meer informatie over: www.3fm.nl