Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 26-09-2009

Aanhoudingen in drugsonderzoek

KLAZIENAVEEN Donderdagavond heeft de politie in het kader van een drugsonderzoek bij een inval aan de Veldsalie in Klazienaveen drie mannen aangehouden. Het gaat hierbij om een 54-jarige man uit Coevorden, een 32-jarige man uit Genemuiden en een 45-jarige man uit Klazienaveen. Achter de woning werd in een schuur een hennepkwekerij aangetroffen, waar op dat moment geen planten meer stonden. Verder werd ongeveer twee kilo aan henneptoppen aangetroffen en enkele duizenden Euros aan contant geld. De henneptoppen en het geld zijn in beslag genomen. De drie verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Vrijdag zijn ze weer in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009043000)

Aanhangwagen gestolen

ZUIDLAREN In de nacht van donderdag op vrijdag is aan de Groningerstraat in Zuidlaren een aanhangwagen gestolen. Deze stond met een slot beveiligd voor een woning. De aanhangwagen heeft een opbouw waar reclamedoeken aan kunnen worden bevestigd. Uit een schuur in aanbouw bij de woning werd ook nog een elektrische lier gestolen. De eigenaar deed aangifte. (2009043190)

Fietsers botsen

EMMEN Op de Wendeling in Emmen kwamen vrijdagmiddag twee fietsers met elkaar in botsing Daarbij raakte een 70 jarige vrouw uit Emmen gewond. Ze werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De aanrijding ontstond toen een 11 jarige meisje uit Emmen de Wendeling overstak. Ze zag de bejaarde vrouw niet aan komen fietsen en een botsing volgde. (2009043198)

Politie zoekt fietsend stel

EMMEN De politie wil graag in contact komen met een man en een vrouw die afgelopen woensdag omstreeks 13.10 uur mogelijk betrokken zijn geweest bij een ongeval op het fietspad langs de Van Schaikweg in Emmen. Daar kwamen twee fietsende jongens ten val waarbij een 13 jarige jongen uit Emmen gewond raakte en zich onder doktersbehandeling moest stellen. De jongens vielen op het moment dat ze de man en vrouw passeerden. Deze waren ook op de fiets. Volgens de jongens is de man ongeveer 50 jaar en droeg hij een beige colbert. De vrouw was opvallend rood gekleed. Zowel haar jas, T-shirt, rok en schoenen waren rood van kleur. Men kan bellen met 0900-8844. (2009043201)

Winkeldieven

EMMEN In een winkel aan het Mondriaanplein in Emmen zijn vrijdagmiddag twee meisjes van 14 jaar uit die plaats betrapt op winkeldiefstal. Ze wilden met niet afgerekende make-up en een shirtje de winkel verlaten. Een beveiligingsmedewerker hield de meisjes aan en waarschuwde de politie. Op het politiebureau kwamen uit hun tas ook nog twee paar nieuwe schoenen die ze bij een andere winkel in Emmen hadden gestolen. Na het afleggen van een verklaring zijn de meisjes overgedragen aan hun ouders. De politie maakt proces-verbaal op. (2009043231)

Bromfietsers gewond

NIJEVEEN Bij een aanrijding op de kruising van de Schuurmansweg met de Kolderveensebovenboer en de Nijeveensebovenboer in Nijeveen raakte vrijdagmorgen een 17 jarige bromfietser uit Marijenkampen gewond. Een 25 jarige automobiliste uit Staphorst verleende geen voorrang aan de bromfietser. Hij is met ogenschijnlijk lichte verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. (2009043115)

HOOGEVEEN Op de Alteveerstraat in Hoogeveen kwam vrijdagavond een 17 jarige bromfietser uit Dedemsvaart ten val. Hij raakte een stoeprand en verloor de macht over het stuur. De jongen zelf bleef ongedeerd. Zijn vriendin (gegevens nog niet bekend) die bij hem achterop zat raakte licht gewond. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis van Hoogeveen. (2009043262)

HOOGEVEEN Op het Alteveer tussen Hoogeveen en Alteveer kwamen vrijdagavond een personenauto en een bromfietser met elkaar in botsing. Daarbij raakten de 17 jarige bromfietsbestuurster uit Alteveer en haar 18 jarige passagiere uit Zuidwolde lichtgewond. Beiden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De personenauto, bestuurd door een 66 jarige vrouw uit Hoogeveen, sloeg linksaf om een inrit in te rijden en zag daarbij de tegemoetkomende bromfiets over het hoofd. De bromfiets reed over de rijbaan i.p.v. het fietspad. (2009043268)

Alcohol in het verkeer

HOOGEVEEN De politie in Hoogeveen hield in de nacht van vrijdag op zaterdag twee automobilisten aan die met teveel alcohol op achter het stuur waren gestapt. Op De Vos van Steenwijklaan liep een 38 jarige automobilist uit Hoogeveen tegen de lamp. Hij had een alcoholgehalte van 600 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Met een rijverbod van zes uur is hij weer in vrijheid gesteld. Een 24 jarige man uit Hoogeveen reed met een alcoholgehalte van 245 ugl over de Alteveerstraat in Hoogeveen. Hij kreeg een rijverbod van één uur. De politie maakt tegen beide bestuurders proces-verbaal op.

Man aangevallen

ASSEN De politie stelt een onderzoek in naar het kennelijk zonder enige aanleiding aanvallen en verwonden van een 21 jarige man uit Assen door twee nog onbekende daders. Het slachtoffer fietste vrijdagavond tegen 19.50 uur via een doorgang/laantje van de Groningerstraat naar de Industrieweg. Dit laantje loopt achter het gebouw van Univé langs. Ter hoogte van de oprit naar het Univégebouw werd hij tot stoppen gedwongen. Twee scooters met in totaal vier personen hielden hem tegen. De beide passagiers van de scooters mishandelden het slachtoffer. De beide bestuurders bleven ondertussen zitten op hun scooter. De man werd geslagen en met een mes verwond. De verwondingen waren niet ernstig. Doordat het slachtoffer zich verzette gingen de mannen op de vlucht in de richting van de Groningerstraat en zijn waarschijnlijk de Smetanalaan opgereden. Het slachtoffer heeft geen enkel idee waarom hij werd aangevallen en wie de daders zijn. Hij deed aangifte bij de politie. Volgens het slachtoffer droegen de twee mannen die hem aanvielen donkere kleding en hadden ze nylonkousen over hun hoofd. De beide scooterbestuurders droegen donkere helmen. De scooters waren volgens de man gedeeltelijk gestript. Ook zaten er geen kentekenplaten op. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets van dit voorval hebben gezien of mogelijk weten wie de mannen op de scooters zijn. Men kan bellen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000 (2009043253)