Politie Gelderland-Zuid

Onrustig in Beesd

Beesd, 26-09-2009 o Vrijdagavond en nacht zijn een 15- en een 16-jarige jongen uit Culemborg aan de Homberg in Beesd aangehouden. De 15-jarige wordt verdacht van belediging en mishandeling. De 16-jarige is aangehouden voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

In een lokale discotheek werd vrijdagavond voor de jeugd van 14 tot met 17 jaar een alcoholvrij feest georganiseerd. Er gold een strikt deurbeleid en iedere bezoeker moest zijn identiteitsbewijs tonen. Omstreeks 19.00 uur kwamen bij de politie de eerste meldingen binnen dat grote groepen jongeren onderweg waren vanaf het station naar de discotheek. Een groot gedeelte van deze groep bleek zich te hebben ingedronken. Er zou zelfs al een jongen met een ambulance zijn afgevoerd omdat hij zo dronken was. De politie hield de jongeren op straat in de gaten.

Omdat een groot gedeelte van de jongeren alcohol bij zich had en dit op straat opdronk, werden een aantal jongeren hiervoor bekeurd en de alcohol ingenomen. De politie had bijna een kofferbak vol aan flesjes en blikjes alcohol. De jongeren vertoonden baldadig gedrag door wegafzettingen om te gooien. Ook gooiden zij glaswerk op straat.

Iets over tienen werd de politie verzocht bij de discotheek langs te gaan. Daar zou de 15-jarige jongen uit Culemborg iemand van de beveiliging hebben bedreigd en mishandeld. Hij was door de beveiliging aangehouden en werd aan de politie overgedragen. De jongen werd overgebracht naar het politiebureau in Tiel en later die nacht in verzekering gesteld. Tegen twaalf uur werd de 16-jarige jongen aangehouden. De beveiliging had bij hem een mes aangetroffen en hield de jongen aan. Ook hij werd aan de politie overgedragen.

De politie heeft na afloop van het feest verschillende eenheden ingezet om de kleine vechtpartijtjes, die buiten ontstonden, in de kiem te smoren. De politie zal in de loop van de dag proces-verbaal opmaken. (14)

Laatst gewijzigd 26-09-2009 15:22 | © Regio Gelderland-Zuid |