Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 26-09-2009

Politie houdt vier Polen op rooftocht aan

WAALWIJK: De politie heeft vrijdagavond vier Polen (18, 19, 19 en 20 jaar) aangehouden wegens winkeldiefstal in vereniging. Het viertal werd rond 19.00 uur op de Dokter van Beurdenstraat in de kraag gevat. Ze worden ervan verdacht bij diverse winkels goederen te hebben gestolen. De bedrijfsleider van een warenhuis aan de Hoofdport heeft al aangifte gedaan van de diefstal van ondergoed en schoenen. Het viertal is op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De zaak kwam aan het rollen toen een oplettende getuige de politie meldde dat de mannen een tas in de bosjes bij haar woning hadden verstopt.

Dongenaar (36) kruipt na drugsgebruik achter het stuur

OOSTERHOUT: Op de Statendamweg heeft de politie vrijdagavond kort voor 22.00 uur een 36-jarige man uit Dongen gearresteerd. Een attente automobilist belde met 112 toen hij achter de man reed en zag dat de verdachte merkwaardig rijgedrag vertoonde. Toen agenten de Dongenaar met zijn auto stilzetten, maakte hij een erg opgefokte indruk. De agenten vermoedden dat hij onder invloed van drugs was en wilden hem aanhouden. Daartegen verzette zich, maar uiteindelijk kregen ze hem onder controle. De Dongenaar verklaarde GHB gebruikt te hebben. Een bloedproef moet uitwijzen in welke mate de man onder invloed is geweest tijdens zijn autorit.

Een 60-jarige bromfietser uit Rijen reed zaterdagmorgen rond 02.50 uur over de Beneluxweg en werd gecontroleerd. De man blies 580 ug/l en mocht daardoor zijn rijbewijs overhandigen aan de agenten. Maximaal is 220 ug/l toegestaan en vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 26-09-2009 15:15 | © Regio Midden en West Brabant |