Politie Zeeland


---


O-3076-2009 Autobrand, Zierikzee
Op de Oude Haven is zaterdag rond 01.00 uur brand ontstaan in een geparkeerde auto.
De melding werd gedaan door een getuige die de brand ontdekte. De politie kwam ter plaatse en heeft de beginnende brand geblust met een brandblusser. De schade bleef beperkt tot een lekke band en wat lakschade. De brandweer heeft de motor van de auto gecontroleerd, deze was nog in goede orde. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan van brandstichting.

O-3077-2009 Aanhouding, Rilland
Op de Oesterdam is zaterdag rond 02.30 uur een 45-jarige automobilist uit de gemeente Borsele aangehouden.
Tijdens surveillance zagen agenten een personenauto staan half op de weg en gedeeltelijk in de berm. Achter de auto zagen zij een man die kennelijk stond te urineren. Bij aanspreken werd al snel duidelijk dat hij zwaar onder invloed van alcohol was. Ondanks dat de motorkap en de uitlaat van de auto nog warm waren, beweerde hij hier al anderhalf uur stil te staan. Hij werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en overgebracht naar het bureau in Tholen. Uit de ademanalyse bleek dat hij ruim 4,5 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken.

W-3078-2009 Rijbewijs kwijt, Oost-Souburg
Zaterdag rond 11.15 uur is het rijbewijs ingevorderd van een 39-jarige Middelburger.
Hij reed met een snelheid van 182 (gecorrigeerd) over de A58 waar ter plaatse 120 km is toegestaan. De automobilist werd aan de kant gezet waarna hij zijn rijbewijs moest inleveren.