Ard Schenk en Sven Kramer huldigen Ridders van de Weg

26/09/2009 20:26

TVM Verzekeringen

PERSBERICHT

Schaatsiconen huldigen meer dan 1000 Ridders van de weg!

NIJKERK - Tijdens de jaarlijkse Ridders van de Wegmanifestatie in Nijkerk zijn meer dan 1000 Nederlandse vrachtwagenchauffeurs gehuldigd voor jarenlang schadevrij rijden door schaatslegende Ard Schenk. Na zijn ochtendtraining meldde ook wereldkampioen Sven Kramer zich om de Ridders van de Weg te feliciteren.

De uitreiking van de onderscheidingen vond plaats in het kader van het op 1 januari 1966 door TVM verzekeringen geĂŻntroduceerde Veiligheidsplan voor het beroepsgoederenvervoer over de weg. Chauffeurs van bedrijven die deelnemen aan het Veiligheidsplan, komen in aanmerking voor een onderscheiding als Ridder van de Weg wanneer ze gedurende een aaneengesloten periode van respectievelijk 20, 10, 5 en 3 jaar niet door eigen schuld bij een verkeersongeval betrokken zijn geweest. In totaal 1041 chauffeurs zijn dit jaar door TVM onderscheiden met respectievelijk een diamanten, gouden, zilveren of bronzen medaille. TVM verzekeringen is de grootste gespecialiseerde transportverzekeraar in de Benelux.

Ard Schenk verving de uitreiker de minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings die zich op dit moment in China bevindt. Het schaatsidool vergeleek de onderscheiden chauffeurs met topsporters.

Ard Schenk:"Deze mannen kun je vergelijken met topsporters. Niet wat de fysieke prestatie betreft, maar wel vanwege de concentratie die ze iedere dag weer op moeten brengen. Zeker een prestatie als je ziet hoe weinig respect er voor elkaar is op de weg. Hoeveel gekken er rond rijden."

President-directeur Arjan Bos van TVM verzekeringen zette de chauffeur centraal in zijn rede.

" Bedrijven kunnen in de economisch slechte tijden geld besparen door te investeren in preventie, het voorkomen van schade en ongevallen. Als verzekeraar zullen we de komende maanden met bedrijven in gesprek gaan om ze te helpen. Niet alleen met adviezen om ongevallen te voorkomen, maar ook met brandstofbesparingadviezen. Daarnaast zullen bedrijven moeten investeren in de chauffeurs. Bedrijven met tevreden werknemers rijden minder schade en boeken hogere resultaten."

De TVM-topman wil ook dat er langs de snelwegen betere voorzieningen voor chauffeurs komen. "We zullen de komende jaren fors moeten investeren in parkings voor het vrachtverkeer. Doen we dat niet dan staan in Nederland binnen een paar jaar ook iedere avond kilometerslange files vrachtverkeer op de vluchtstroken. Maar daarmee zijn we er niet. Er moeten ook fatsoenlijke faciliteiten voor chauffeurs komen. Van toiletten tot eetgelegenheden."

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.