Veenendaalse MAVO-scholieren nieuwe ambassadeurs van Save the Children

26/09/2009 20:27

Save The Children Nederland

Veenendaalse scholieren nieuwe ambassadeurs van Save the Children

Jongeren Christelijk Lyceum mee op reis naar Zuid-Afrika

Vier leerlingen (Team 'Saam') van het Christelijk Lyceum Veenendaal zijn de nieuwe ambassadeurs van Save the Children en gaan binnenkort op projectbezoek naar Zuid-Afrika. Dat is vandaag bekend gemaakt nadat gisteren de grote finale plaatsvond. Tijdens deze reis bezoeken de vier Mavo-scholieren verschillende projecten van Save the Children op het gebied van onderwijs en bescherming.

Neline (15), Tessa (17), Aranea (16) en Mandy (16) organiseerden op vrijdag 27 september een groot schoolfeest, waarmee de leerlingen ruim duizend euro ophaalden. Ruim 400 leerlingen uit de onderbouw kwamen op het feest af. Diverse artiesten als DJ Wendel, J-Me en een Afrikaanse djembe-band traden op.

De Veenendaalse scholieren namen het in de finale op tegen vier scholieren uit Hilversum. De activiteiten die de teams in de finale hebben georganiseerd, zijn door een jury beoordeeld op basis van verschillende elementen, zoals originaliteit, publiciteit en aantal bezoekers.

De meiden uit Mavo 4 zijn erg blij met het goede nieuws. Tessa vertelt: "We zijn nog heel jong maar ik ben er sterk van overtuigd dat we het samen kunnen en dat we de kinderen die het veel slechter hebben écht kunnen helpen!" Team captain Neline vult aan: "Ons team heet 'Saam', dit is het Zuid-Afrikaanse woord voor samen. Dat woord past bij ons: wij hebben dit samen bereikt: met elkaar, met de leerlingen en leraren van onze school, die ons ontzettend steunen."

Neline, Tessa, Aranea en Mandy vertrekken op 16 oktober naar Zuid-Afrika. Na terugkomst zijn ze nog een jaar actief om het werk van Save the Children onder de aandacht te brengen bij hun leeftijdgenoten in Nederland. Save the Children, 's werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie, werkt wereldwijd aan het verbeteren van de levensomstandigheden van kinderen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.savethechildren.nl