TROS
Afdeling Communicatie
Hilversum, 23-09-2009

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 26 september
Radio 2 - 16.00 uur

GASTEN TROS MUZIEKCAFÉ ZATERDAG 26 SEPTEMBER

Op zaterdag 26 september ontvangt Bert Haandrikman in TROS MUZIEKCAFÉ:

The Madd is een band uit Rotterdam die gespecialiseerd is in het maken van beatmuziek. De band valt op door haar oude sound die doet denken aan de jaren '60. Veel liedjes zijn dan ook gebaseerd op het repertoire van de Beatles en The Kinks. 'The Madd Are Pretty Quick!' is de titel van hun tweede album.

Jiga-Vôo vermengt Afrobeat met Caribische en Zuid-Amerikaanse ritmes. Het trio komt voort uit de jarenlange muzikale vriendschap tussen percussionist Roël Calister (o.a. Wicked Jazz Sounds, Izaline Calister, Alain Clark), de Portugese zangeres Magda Mendes (Golabada, Camiel, Lazazul) en multi-instrumentalist Praful. Op vrijdag 25 september wordt hun debuutalbum 'Instinto' gepresenteerd. Zaterdag komen zij met de hele band langs.

Maddy Hay uit Australië groeide op met opera en klassieke jazz. Ze kon eerder neuriën dan praten en kreeg op haar vijfde vioolles en op de middelbare school pianoles. Op haar zestiende schreef ze 'Smoke in the City', wat nu op haar 21ste, de titel van haar debuutalbum is. Een album met elf prachtige ballads, dat internationaal wordt uitgebracht.

Singer wordt hij genoemd. Songwriter zeggen ze. Maar eigenlijk is JP den Tex gewoon een muzikale zwerver. Een rocker op zoek naar z'n roots. Het nieuwste album van de Nederlandse zanger heet 'American Tune' en vormt eigenlijk het tweede deel van een muzikale zwerftocht. Zijn voorlaatste album, 'Bad French' is deel één. Samen zijn ze het best te omschrijven als een Amerikaanse reisroman in liedjes.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl