Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - vrijdag 25 september 2009

EMBARGO TOT ZATERDAG 26 SEPTEMBER 2009 11.00 UUR

Koninklijke Onderscheiding voor oud reserve majoor Vinkhuyzen

De heer Evert-Jan Vinkhuyzen (1943) is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau op 26 september 2009. Burgemeester Van Vliet-Kuiper reikt de Koninklijke Onderscheiding uit tijdens de Vriendendag ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Museum Nederlandse Cavalerie.

De heer Evert-Jan Vinkhuyzen was van 1963-1998 reserveofficier van de Cavalerie. Hij behoorde tot de uitblinkers door zijn inzet, motivatie, vakkennis en beschikbaarheid en was daarmee een voorbeeld voor anderen.

Vereniging Officieren Cavalerie
Van 1977 tot 2003 was de heer Vinkhuyzen achtereenvolgens bestuurslid, secretaris en vice-voorzitter van de wapenvereniging Vereniging Officieren Cavalerie, één van de grootste wapen- en dienstvakverenigingen van de Koninklijke Landmacht. Hij is voor zijn verdiensten benoemd tot erelid van de vereniging.

Museum Nederlandse Cavalerie
Sinds 1997 is de heer Vinkhuyzen vrijwilliger bij het Museum Nederlandse Cavalerie. Zijn dienstbaarheid, intelligentie en grote kennis van zaken maken hem tot een 'ambassadeur' voor het Museum. De heer Vinkhuyzen heeft zich vanaf 1981 ingezet voor de Stichting 'Eerbetoon Z.K.H. Prins Bernhard'. Sinds 1981 is de heer Vinkhuyzen een der drijvende krachten van Vrijmetselaarsloge Jacob van Campen in Amersfoort en de Orde van Vrijmetselaren onder het Grootoosten der Nederlanden. Ook heeft hij zich jarenlang ingezet als penningmeester van de Amersfoortse School Vereniging en was hij oprichter en voozitter van de medezeggenschapsraad Vrije School Amersfoort.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort