Waterschap Velt en Vecht


Open dag: Napoleon terug in de Loozensche Linie

Publicatiedatum : 15 september 2009


Franse troepen van Napoleon keren terug in de Loozensche Linie. Zij zullen tijdens de open dag op zaterdag 26 september tussen 11.00 en 16.00 uur hun bivak opslaan op het terrein van het oude verdedigingswerk. Er tegenover staat het bivak van de geallieerde troepen waarmee de Franse soldaten slaags raken om het bastion van de Loozensche Linie verdedigen.

De inrichting van de Loozensche Linie tussen Hardenberg en Gramsbergen is gereed. Waterschap Velt en Vecht, Provincie Overijssel, gemeente Hardenberg, Staatsbosbeheer en de Zwieseborg nodigen u graag uit om een kijkje te komen nemen.

Open dag zaterdag 26 september 11.00 - 16.00 uur

Vrijdag 25 september is de officiële opening voor genodigden en zaterdag 26 september is de open dag voor het publiek. De Loozensche Linie is aangelegd als verdedigingswerk door Napoleon. Tijdens de open dag keren Franse troepen terug op het bastion en nemen bezit van het terrein met redoutes en het lunet. Om 12.00 en 14.30 uur zal er een veldslag plaats vinden tussen Franse en geallieerde troepen om het bastion te veroveren. Beide partijen slaan hun bivak op in de Loozensche Linie. Publiek is welkom om getuige te zijn van de veldslag en om door het bivak te lopen om kennis te maken met het soldatenleven in de tijd van Napoleon.

Loozensche Linie + bastion op het eiland + uitkijktoren

De Loozensche Linie, het eiland met het bastion en de uitkijktoren zijn toegankelijk voor iedereen die een kijkje wil komen nemen. Het gebied is geschikt voor rolstoelen.

De Zwieseborg heeft deze zaterdag geen open dag.

Saluut en komt allen zaterdag 26 september tussen 11.00 - 16.00 uur !

Inrichting gebied Loozensche Linie

De inrichting van het gebied is gereed waarmee de Linie nu 5 functies heeft: waterberging, natuur, recreatie, zorg en cultuurhistorie.

Het adres van de Loozensche Linie is: Hardenbergerweg 23, 7778 HP Hardenberg. Komt u met de auto en wilt u het adres invoeren in een navigatiesysteem, voert u dan in: Hardenbergerweg 23, Loozen.