Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 26-09-2009

Automobiliste (39) overlijdt na frontale botsing in Rijsbergen

RIJSBERGEN: De 39-jarige vrouw uit Nieuw-Beijerland die vrijdagmiddag zwaargewond raakte bij een verkeersongeval, is in de nacht van vrijdag op zaterdag in het ziekenhuis overleden.

De vrouw reed rond 16.30 uur in haar auto over de Bredaseweg in de richting van Rijsbergen en stopte bij een bushalte. Vermoedelijk had ze een eerdere afslag linksaf gemist en wilde ze omdraaien. Toen ze de weg opdraaide, werd ze gegrepen door een bestelbusje, bestuurd door een 34-jarige man uit Zundert. De automobiliste raakte bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Ze werd met hersenletsel naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg vervoerd. Een traumahelikopter kwam ter plaatse, zodat een arts assistentie kon verlenen. Het slachtoffer bezweek later aan haar verwondingen. In haar auto zaten drie kinderen die met de schrik vrijkwamen. De bestuurder van de bestelbus en zijn passagier - een 19-jarige man uit Zundert - werden opgevangen op het politiebureau. Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant hebben een onderzoek ingesteld.

Politie arresteert Willebrorder wegens huiselijk geweld

ST. WILLEBRORD: Een 25-jarige man uit St. Willebrord is vrijdagavond rond 22.00 uur aangehouden wegens huiselijk geweld. Zijn vriendin belde de politie, nadat hij haar een kopstoot had gegeven. Ook zou hij haar geduwd hebben, waardoor de vrouw door een ruit van de voordeur viel. Ze hield daar een diepe snee in haar been aan over; de vrouw heeft aangifte gedaan van zware mishandeling. De Willebrorder is op het bureau in verzekering gesteld. Bekeken wordt of de man een huisverbod kan krijgen. Volgens het slachtoffer is het niet de eerste keer dat ze mishandeld werd.

Drukke horecadienst in Breda met onder andere steekincident

BREDA: Agenten die vrijdagavond en -nacht waren belast met het horecatoezicht in de binnenstad van Breda, hebben een drukke dienst achter de rug. Er werden zeven aanhoudingen verricht. Vier mannen uit St. Willebrord (19,20, 26 en 28) werden gearresteerd in verband met een steekincident rond 02.00 uur op de Nieuwe Prinsenkade. Daarbij werd een 25-jarige man uit Teteringen in zijn onderarm gestoken. De vier verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Ook werden twee mannen (een 21-jarige Rotterdammer en een 43-jarige Bredanaar) aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De zevende arrestatie betrof een 21-jarige Rijenaar; hij had harddrugs bij zich.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 26-09-2009 10:20 | © Regio Midden en West Brabant |