Politie Zeeland


---


R-3072 2009 Rijbewijs kwijt voor te hard rijden, Kapelle
Een 22-jarige automobilist uit de gemeente Reimerswaal moest vrijdagavond zijn rijbewijs inleveren omdat hij meer dan 50 km te hard reed.
Omstreeks 23.20 uur zagen agenten over de N289 de automobilist rijden met een (gecorrigeerde) snelheid van 139 km in plaats van de 80 km die daar is toegestaan. De automobilist werd aan de kant gezet waarna hij zijn rijbewijs kon inleveren.

O-3073-2009 Rijden onder invloed
Op de Korte Kerkstraat in Goes is rond middernacht een 40-jarige man uit de gemeente Goes betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
Hij wilde wegrijden op zijn quad toen hij door agenten aan de kant werd gezet voor een blaastest. Hieruit bleek dat hij teveel alcohol op had. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor de ademanalyse. Bleek dat hij 4,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Op de Ten Ankerweg in Tholen werd zaterdag rond 00.30 uur een 28-jarige automobilist uit Bergen op Zoom aan de kant gezet voor een blaastest. Bleek dat hij 2,5 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Zijn rijbewijs werd daarom ingevorderd.

W-3074-2009 Slapende automobilist, Middelburg
Op de Bosschaartweg heeft de politie zaterdag rond 00.25 uur een slapende man aangetroffen in zijn auto.
Agenten gingen ter plaatse na een melding van een aanrijding ter hoogte van de Mac Donalds. Daar troffen zij een geparkeerde auto aan met draaiende motor. Ook de verlichting stond aan. In de auto lag een man te slapen met zijn hoofd op het stuur. Hij reageerde in eerste instantie niet op kloppen op raam. Vervolgens werd het passagiersportier geopend en ook aan bestuurderszijde werd de man aangesproken. Eindelijk werd hij wakker. Bleek te gaan om een 40-jarige Oost-Souburger. Uit een blaastest bleek dat hij onder invloed van alcohol was. De man ging vrijwillig mee naar het politiebureau. Uit de ademanalyse bleek dat hij ruim 2,4 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

O-3075-2009 Automobilist rijdt auto total loss, Oosterland
Op de Bredeweg heeft zaterdag rond 02.00 uur een 41-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland zijn auto total loss gereden.
De man reed in zijn auto richting Sirjansland toen hij in een bocht naar links de macht over het stuur verloor en tegen een tweetal bomen tot stilstand kwam. De bestuurder raakte hierbij gewond aan zijn gezicht en arm en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes.