Politie Groningen

Zaterdag 26 september 2009

Provincie Groningen, 26-09-2009

Groningen: dronken bromfietser drie keer aangehouden

Een 36-jarige man uit Gorredijk is vrijdagnacht door de politie gecontroleerd op de Diamantlaan in Groningen. Het viel de agenten op dat zowel hij als zijn bijrijder geen helm op hadden. Daarnaast had hij te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek dat hij ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Het was de derde keer deze week dat de 36-jarige werd betrapt. Precies een week geleden had de man 1,6 promille alcohol in zijn bloed terwijl hij de bromfiets bestuurde. Afgelopen maandag bleek dat de man ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. De man reed terwijl zijn rijbewijs was ingenomen. De scooter is in beslaggenomen.

Groningen: dronken vrouw aangehouden

Een 45-jarige vrouw uit Groningen is vrijdagnacht door de politie aangehouden bij een kroeg aan de Muurstraat. De vrouw stond buiten de kroeg en wilde dat haar vriend, die nog in de kroeg was, naar buiten kwam. Dat wilde de vriend niet en de uitbater wilde de vrouw in verband met mogelijke problemen niet binnen hebben. De agenten vroegen de dronken vrouw meermalen tevergeefs om weg te gaan. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau. Tijdens de rit naar het bureau probeerde de vrouw de ruit van de politieauto kapot te trappen. Ze mag in de cel haar roes uitslapen en krijgt een boete voor openbare dronkenschap.

Groningen: dievenduo aangehouden

Een 17-jarige jongen is samen met een 14-jarige kompaan vrijdagmiddag aangehouden in een winkel aan de Westerhaven in Groningen. Op de camerabeelden was te zien hoe de 14-jarige een doos met daarin een MP3 speler pakte en deze even later terugzette. Medewerkers die de zaak niet vertrouwden bekeken de doos, die was leeg. De MP3 speler had de jeugdige dief in zijn zak gestoken. Tijdens de diefstal schermde zijn 17-jarige partner in crime hem af. Afgelopen dinsdag had de 14-jarige ook al op dezelfde manier een diefstal bij de winkel gepleegd, hij wist toen te ontkomen. Toen agenten op het politiebureau de tas van het duo bekeken bleek dat er ook vier computerspellen in zaten. Ook deze waren bij de winkel gestolen. De jongens mogen een jaar niet meer in de zaak komen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Veendam: taxichauffeur lapt regels aan laars

Een 42-jarige man uit Hemrik is vrijdagnacht door de politie gecontroleerd op de Beneden Oosterdiep in Veendam. Agenten zagen hoe de man vanuit Groningen een klant oppikte en naar Veendam reed. Het rijgedrag was opmerkelijk. De bestuurder gaf vaak geen richting aan en reed, vermoedelijk omdat hij wilde keren, op een gegeven moment met een snelheid van 10 km/u. op de ringweg. Toen de agenten de chauffeur controleerden bleek dat zijn rittenstaat onvolledig was. Ook was de auto van de man zeer waarschijnlijk niet tegen wettelijke aansprakelijkheid verzekerd. Hij krijgt van de agenten de kans om aan te tonen dat hij op het controlemoment wel verzekerd was. Het ijk-rapport van de taxameter was verlopen. De bestuurder kreeg van de agenten een boete van 220 euro voor de onjuiste registratie van uren en een boete van 480 euro voor het niet tijdig ijken van de taxameter. De man mag, tot het moment dat deze zaken op orde zijn, geen taxivervoer meer verrichten.

Groningen: laptop uit woning gestolen

Een 65-jarige man uit Groningen is vrijdagnacht het slachtoffer geworden van een insluiping. De man die in een bovenwoning in het centrum van de stad woont, werd wakker omdat het licht in de hal aan was. Toen hij riep en de gang in liep hoorde hij voetstappen en het dichtvallen van de voordeur. De laptop, die in de woonkamer stond, was meegenomen. De dief is zeer waarschijnlijk via de flipper-methode binnen gekomen.

Groningen: mannen aangehouden voor belediging

Een 43-jarige man uit Groningen is vrijdagavond door de politie aangehouden voor belediging. De agenten spraken de man op de Schoolstraat aan, omdat er een ruzie zou zijn tussen hem en een andere man. De ruzie bleek gesust, maar de man stond met een geopend blikje bier op straat. Toen de agenten hem hiervoor een bekeuring gaven riep de man beledigende taal naar de bekeurende agent. Hij is daarop aangehouden.

Een 25-jarige man uit Hoogezand beledigde vrijdagnacht agenten in de Peperstraat in Groningen. De man uitte zonder duidelijke reden in het voorbijgaan beledigende taal naar surveillerende agenten. Ook hij is aangehouden.

Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: vrouw ingesloten ter ontnuchtering

Een 20-jarige vrouw uit Emmen is vrijdagnacht door de politie meegenomen naar het politiebureau. De vrouw werd via een nooduitgang door medewerkers van een uitgaansgelegenheid aan de Gelkingestraat naar buiten gebracht. Door de aanzienlijke alcoholconsumptie kon zij niet meer op haar benen staan. De vrouw mag in de cel haar roes uitslapen en krijgt een bekeuring.

Hoogezand: getuigen mishandeling gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die plaatsvond op de avond van zaterdag 12 september tussen 21.25 uur en 21.45 uur in de Sportterreinstraat in Hoogezand.

Die avond hebben twee nog onbekende mannen een 55-jarige inwoner van Hoogezand mishandeld. Het slachtoffer fietste vanuit de richting van het winkelcentrum de Hooge Meeren richting de Sportterreinstraat. De twee daders volgden de man op één fiets. Zij vielen de man eerst verbaal lastig en spuugden in zijn richting. Het slachtoffer negeerde de twee mannen in eerste instantie en reed door. In de
Sportterreinstraat werd de man uit Hoogezand in zijn rug geduwd, waardoor hij van zijn fiets viel. Vervolgens werd hij van twee kanten belaagd door de geweldplegers. De man liep hierdoor lichte verwondingen op.

De politie wil graag spreken met mensen die meer informatie hebben over deze geweldplegers. Het kan zijn dat u deze mishandeling hebt zien gebeuren. Ook hebt u wellicht deze twee verdachte personen met een fiets gezien in de buurt en op de avond van dit voorval. De politie in Hoogezand is bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief).

Winschoten: politie lost met twee arrestaties meerdere zaken op

De politie heeft met de aanhouding van een 21-jarige man uit Amsterdam en een 18-jarige kompaan uit Bellingwolde meerdere inbraken en diefstallen opgelost. De politie kwam het tweetal naar aanleiding van een woninginbraak op 30 augustus in Scheemda op het spoor. Het duo werd door een buurman overlopen in het leegstaande pand. De dieven waren bezig met het stelen van koper. Voor dit smerige klusje had de 18-jarige zijn schone broek uit gedaan en een andere in de woning aanwezige broek aangetrokken. Tijdens hun vlucht vergat de 18-jarige zijn broek mee te nemen. Agenten troffen in de broek een identiteitskaart van de verdachte aan. Toen de man op 1 september op het politiebureau aangifte van vermissing van deze id-kaart wilde doen werd hij aangehouden. Naar aanleiding van een vervolgonderzoek werd de 21-jarige verdachte op 22 september in een telefooncel in Winschoten aangehouden. Het dievenduo wordt naast de woninginbraak een poging inbraak in een tennisclub in Scheemda, een inbraak in een caravan (waarbij een laptop werd buit gemaakt), de diefstal van drie fietsen in Winschoten, een diefstal van een elektrische fiets in Winschoten, diefstal van koper bij een bedrijf in Zuiderveen en de diefstal van een laptop uit een school in Scheemda ten laste gelegd. De 18-jarige man was nog niet eerder met de politie in aanraking geweest. Dat gold niet voor de 21-jarige, hij zit om die reden nog vast. Het motief van het tweetal was geldgewin.

Veendam: snorfietser botst op muur na negeren stopteken

Een 20-jarige man uit Veendam is vrijdagavond door de politie aangehouden op de Beneden Oosterdiep in Veendam. De bestuurder van een snorfiets reed samen met een 16-jarige vriendin uit Veendam richting de Havenstraat. Het viel de agenten op dat de snorfiets geen kenteken en geen werkend achterlicht had. Toen ze de 20-jarige bestuurder wilde laten stoppen ging hij ervandoor. Maar ver kwam hij niet. Hij botste tegen een muurtje, waarbij zijn vriendin lichtgewond raakte aan haar onderbeen. De jonge man bleek niet in het bezit van een rijbewijs, verzekering en geldig kenteken. Daarnaast krijgt hij een proces-verbaal voor gevaarlijk rijgedrag en het negeren van aanwijzingen van de politie. Bij een controle van de snorfiets bleek deze geen deugdelijke remmen te hebben.

Nieuwolda: mannen aangehouden voor mishandeling

Een 18-jarige man uit Nieuwolda is samen met een 25-jarige plaatsgenoot vrijdagavond door de politie aangehouden voor mishandeling. Het tweetal had het op de Menterwoldeweg in hun dorp aan de stok gekregen met de 41-jarige buurman van de 18-jarige. Waar de ruzie op straat precies om te doen was is nog niet duidelijk. De 41-jarige vertelde de agenten dat hij door het tweetal getrapt en geslagen was. Hij liep hierbij een dik oog en een gescheurde wenkbrauw op. De politie heeft de zaak in onderzoek. Het duo zit nog vast.

Bareveld: automobilist belandt in sloot

Een 37-jarige man uit Norg is vrijdagnacht met zijn auto in een sloot aan de N33 bij Bareveld terecht gekomen. Hij wist zelfstandig uit zijn auto te komen. Een eerste alcoholindicatie op straat wees uit dat de man teveel had gedronken. Hij verklaarde meerdere glazen bier gedronken te hebben. Omdat de man last van zijn schouder had is hij overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd bloed van hem afgenomen. De uitslag van deze alcoholtest is nog niet bekend. De politie stelt een verder onderzoek in.