Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Gorinchem, 26-09-2009

DRIETAL AANGEHOUDEN NA DIEFSTAL FLATSCREEN

GORINCHEM Drie mannen van 26, 35 en 36 jaar uit Georgië zijn door politieagenten aangehouden wegens diefstal van een flatscreen televisie. Dit gebeurde op vrijdagmiddag 25 september 2009 in een winkel op het Piazza Center. Een getuige zag de mannen met de TV lopen en zag ze vervolgens in een personenauto stappen en wegrijden. Politieagenten zagen de auto rijden op de Rijksweg A15 en hielden vervolgens de mannen als verdachten aan. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau. De verdachten zijn ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek. Het drietal is inverzekering gesteld.

13-JARIGE JONGEN AANGEHOUDEN VOOR GRAFFITY

ALBLASSERDAM Een getuige belde vrijdagavond 25 september de politie omdat hij had gezien dat er graffiti was gespoten op een elektriciteitshuisje in de omgeving van de Frans Halslaan. Een groep van 4 jongens was weggerend maar met het opgegeven signalement trof de politie het viertal aan op de Adriaan van Ostadelaan. Één van de jongens, een 13-jarige inwoner van Gorinchem, rende vervolgens hard weg maar kon snel in de kraag gegrepen worden. Hij bleek met een spuitbus de graffiti te hebben aangebracht. De jongen is meegenomen naar het politiebureau. Zijn ouders zijn door de politie in kennis gesteld. De spuitbus werd iets verderop in de bosjes gevonden.

ONENIGHEID TUSSEN TWEETAL LEIDT TOT GEBROKEN BEEN

GORINCHEM Een 24-jarige inwoner van Gorinchem is vrijdagavond 25 september in het ziekenhuis opgenomen nadat hij gewond was geraakt bij een onenigheid. Wat er precies is gebeurd is niet helemaal duidelijk maar wel is bekend geworden dat het slachtoffer een onenigheid heeft gehad met een andere man. Die man is een bekende van het slachtoffer. Door de ruzie ontstond een handgemeen waarbij het slachtoffer een gebroken been opliep en letsel in zijn gezicht. De politie kon even later de verdachte, een eveneens 24-jarige inwoner van Gorinchem, aanhouden voor zware mishandeling. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. Het incident had plaats in een woning aan de Willem de Vries Robbeweg.

BLOEDNEUS NA RUZIE

ALBLASSERDAM Een ruzie over een relatieprobleem heeft vrijdagavond 25 september geleid tot een vechtpartij. Een 24-jarige inwoner van Alblasserdam raakte hierbij gewond en liep een bloedneus op. Het slachtoffer was in een café aan de Polderstraat toen hij woorden kreeg met een 25-jarige inwoner van Alblasserdam waarna deze hem in zijn gezicht sloeg. Het slachtoffer moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De politie kon de verdachte even later in een woning aan de A.G. Smitsstraat aanhouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

INVORDERING RIJBEWIJS NA RIJDEN ONDER INVLOED

HARDINXVELD-GIESSENDAM De politie controleerde in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 september een 47-jarige automobilist uit Dussen. De man reed op de A15 en bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij moest mee naar het bureau waarna bleek dat hij 665 ug/l blies waarbij 220 ug/l wettelijk strafbaar is gesteld. Het rijbewijs van de man is direct ingevorderd en de officier van justitie beslist of en wanneer de man zijn rijbewijs terug krijgt. Tegen hem zal proces-verbaal opgemaakt worden.

POLITIE ONDERZOEKT BEROVINGEN

PAPENDRECHT/ZWIJNDRECHT De politie is op zoek naar mensen die mogelijk iets gezien hebben van een tweetal berovingen op de Beltmolen in Papendrecht en de Rotterdamseweg in Zwijndrecht. In beide gevallen werd van de slachtoffers geld en andere persoonlijke spullen afhandig gemaakt onder bedreiging van iets dat op een vuurwapen leek. De politie kan niet uitsluiten dat het om dezelfde daders ging en heeft een onderzoek opgestart. Wel is bekend dat de daders zich op een fiets verplaatste. De beroving in Papendrecht vond plaats rond middernacht en de beroving in Zwijndrecht rond 01.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 september. Is u iets bijzonders opgevallen dan kunt u kontakt opnemen met de politie via het algemene nummer 0900-8844 of via het Meldpunt Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.