Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 26-09-2009

OORZAAK DODELIJK ONGEVAL NOG IN ONDERZOEK

DORDRECHT De politie is op zoek naar weggebruikers die vrijdagochtend 25 september rond 08.30 uur getuige zijn geweest van het dodelijk ongeval op de kruising Recklinghausenweg met de Stadspolderring. Bij dit ongeval kwam een 19-jarige fietster uit Dordrecht om het leven. Medewerkers van de Regionale Verkeersondersteuning hebben een technische onderzoek ingesteld teneinde de toedracht van het ongeval te achterhalen. De toedracht is op dit moment nog niet geheel duidelijk waardoor de politie genoodzaakt is getuigen op te roepen van dit tragische ongeval.
De veroorzaker van het ongeval, een 21-jarige inwoner van Rotterdam, zit nog steeds vast. Heeft u informatie die ons kan helpen bij de reconstructie van dit ongeval dan kunt u bellen met de politie op het algemene nummer 0900-8844.

MAN AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL

DORDRECHT Een 39-jarige man uit Dordrecht is aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op vrijdagmorgen 25 september 2009 in een winkel aan het Pearl Buck-Erf. De man stal voor ruim 14 euro boodschappen, stopte deze onder zijn jas en verliet de winkel zonder te betalen. Hij werd betrapt door personeel van de beveiliging. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij werd overgedragen aan politieagenten, die meenamen naar het bureau. Hij is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

POLITIE HOUDT MAN AAN NA BEDREIGING PORTIER

DORDRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 26 september een 35-jarige man aangehouden voor bedreiging van een portier. De man had even daarvoor bij een horecagelegenheid aan de Houttuinen een portier bedreigd omdat hij er niet in mocht. De verdachte ging hierna door het lint en moest door een aantal portiers in bedwang worden gehouden totdat de politie kwam. Die heeft de verdachte meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. De portier heeft aangifte gedaan van bedreiging.

POLITIE TREFT GESTOLEN AUTO AAN

HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie zag in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 september een auto rijden in de wijk Volgerlanden. Aangezien zij het niet vertrouwde werd de auto gecontroleerd. Het bleek dat de auto op 24 juli was gestolen in Den Haag. Ook had de 37-jarige inwoner van Rijswijk nog verschillende bekeuringen en vonnissen te betalen en was hij onder invloed van alcohol. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

POLITIE ONDERZOEKT BEROVINGEN

PAPENDRECHT/ZWIJNDRECHT De politie is op zoek naar mensen die mogelijk iets gezien hebben van een tweetal berovingen op de Beltmolen in Papendrecht en de Rotterdamseweg in Zwijndrecht. In beide gevallen werd van de slachtoffers geld en andere persoonlijke spullen afhandig gemaakt onder bedreiging van iets dat op een vuurwapen leek. De politie kan niet uitsluiten dat het om dezelfde daders ging en heeft een onderzoek opgestart. Wel is bekend dat de daders zich op een fiets verplaatste. De beroving in Papendrecht vond plaats rond middernacht en de beroving in Zwijndrecht rond 01.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 september. Is u iets bijzonders opgevallen dan kunt u kontakt opnemen met de politie via het algemene nummer 0900-8844 of via het Meldpunt Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN ONGELUKKIGE VAL

DORDRECHT De politie is op zoek naar mensen die gezien hebben dat een 85-jarige vrouw donderdagmiddag 24 september hard ten val kwam op een parkeerplaats van de Merwedestraat. De vrouw afkomstig uit Dordrecht stond rond 15.00 uur op de parkeerplaats van een supermarkt toen zij plots ten val kwam. Het vermoeden bestaat dat de vrouw is aangereden door een auto. Aangezien de vrouw zwaar letsel aan haar heup, rug en bekken heeft opgelopen is het van belang om de oorzaak van haar val te achterhalen. Heeft u iets gezien dan kunt u contact opnemen met de politie via het algemene nummer 0900-8844.