Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 september 2009

Rosita de Vries en Barbara Oerbekke: 053-4555588

Mega Piraten Festival
Den Ham
Op zaterdag 26 september werd het 4e Mega Piraten Festival in de Gemeente Twenterand gehouden tussen Den Ham en Vroomshoop. Mede door de goede samenwerking tussen politie en beveiligers is het festival, op een paar incidenten na, goed verlopen.

Het festival dat om 20.00 uur begon en ruim 5000 bezoekers trok, is mede dankzij de inzet van 26 beveiligers en 24 politieagenten goed verlopen. Tijdens het festival werd een 34-jarige vrouw uit Wierden onwel en overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek. Een 17-jarige Vroomshoper is aangehouden voor mishandeling, hij kreeg ruzie met een 18-jarige medebezoeker. Een 19-jarige jongen uit Raalte is aangehouden, omdat hij probeerde met zijn telefoon het damestoilet te filmen.

Na afloop van het festival omstreeks 01.00 uur en tijdens het verlaten van het festivalterrein, hebben zich diverse, kleine vechtpartijen voorgedaan. Hierbij zijn drie aanhoudingen verricht. Een 23-jarige man uit Lemele die het terrein niet wilde verlaten en het nodig vond de beveiliger, die hem sommeerde te vertrekken, te bijten. Een 27-jarige Vroomshoper die twee beveiligers heeft mishandeld, omdat zij een einde wilden maken aan een vechtpartij tussen de 27-jarige en een onbekend gebleven persoon. Een 18-jarige Vroomshoper, omdat hij een beveiliger heeft geschopt die een ruzie probeerde te sussen.

Buiten het toezicht op en rond het festival werd er tevens een alcoholcontrole gehouden. Daarbij werden een paar honderd automobilisten gecontroleerd waarbij één bestuurder iets te diep in het glaasje had gekeken. Uitslag 260 ug/l (0,6 promille). Hij heeft een proces-verbaal gekregen. (2009036712)

Trio opgepakt na inbraak
Hengelo
Vrijdag 25 september zijn drie mannen in de leeftijd van 18 en 19 jaar aangehouden, omdat ze verdacht worden van een woninginbraak aan het Olympiaplein in Hengelo.

De politie kreeg op vrijdag 25 september rond 14.45 melding van een inbraak aan het Olympiaplein in Hengelo. Hier zouden een aantal personen in een leegstaande woning oud ijzer wegnemen. Door het wegbreken van het ijzer was bij de onderburen waterlekkage ontstaan.

Agenten gingen ter plaatse en troffen niemand meer aan in de leegstaande woning. Wel werd een rugzak met koperen pijpen teruggevonden. Een getuige had drie personen uit de woning zien weglopen. Op basis van het opgegeven signalement startte de politie een onderzoek naar de verdachten.

In de directe omgeving, op de Kuipersdijk, werden de drie mannen aangetroffen. Het trio, 18 en 19 jaar oud en woonachtig in Hengelo, werd aangehouden voor diefstal in vereniging en diefstal door middel van braak. Allen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009036253)

Drie personen aangehouden voor heling Nijverdal
Op vrijdag 25 september rond 17.55 uur zagen surveillerende agenten een auto op de Rijssensestraat in Nijverdal rijden. Omdat ze het rijbewijs van de automobilist wilde controleren, werd een stopteken gegeven. In de auto zaten drie mannen. In de auto werden eveneens diverse vuilniszakken aangetroffen met daarin cosmetica-artikelen. Hierop werden de mannen aangehouden op verdenking van heling. De drie, een 36-jarige man uit Gouda en een 40- en 41- jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Man aangehouden voor diefstal
Enschede
Een 22-jarige man uit Enschede is zaterdag 26 september aangehouden voor diefstal met geweld op de Stadsgravenstraat in Enschede.

Op zaterdag 26 september rond 02.45 uur liep een 48-jarige man uit Tilburg over de Stadsgravenstraat in Enschede. Op hetzelfde moment liep een onbekende op hem af, die vervolgens zijn telefoon uit zijn hand griste. De 48-jarige vroeg aan de man of hij zijn telefoon kon terugkrijgen, maar kreeg als antwoord, tot twee keer toe, klappen in zijn gezicht.

Een politieagent, die bij de Stadsgravenstraat reed, zag de mannen. Toen de agent bij hen kwam, gooide de 22-jarige man de telefoon van de Enschedeër met geweld op de grond. De politieagent hield de 22-jarige man aan voor diefstal met geweld. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009036442)

Fietser ernstig gewond na aanrijding Haaksbergen
Vrijdag 25 september rond 22.10 uur vond een aanrijding tussen een fietser en een motorrijder plaats op de Wiedenbroeksingel in Haaksbergen.

Een 56-jarige motorrijder uit Haaksbergen reed over de Wiedenbroeksingel, komende uit de richting van Enschede. Op de kruising met de Geukerdijk stak een 17-jarige fietser uit Haaksbergen de weg over. De fietser gaf hierbij geen voorrang aan de motorrijder. Hierdoor ontstond een aanrijding en beide kwamen ten val. De fietser raakte ernstig gewond. Beide zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (2009036354)

Huisverbod uitgereikt

Almelo

Een 31-jarige man uit Almelo heeft zaterdag 26 september een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling tegen zijn 24-jarige vriendin. (2009036425)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Dollen op de motorkap
Oldenzaal
Zaterdag 26 september is het rijbewijs van een 22-jarige man uit Stadskanaal ingevorderd, omdat hij drie personen op de motorkap van zijn auto vervoerde. Dit gebeurde rond 20.10 uur op het Hulsbeek in Oldenzaal. Tijdens het rijden remde de automobilist plotseling. Hierbij vlogen de drie jongens, twee van 15 en een van 20 jaar uit Stadskanaal en Wildervank, van de motorkap. Ze kwamen met een klap op het wegdek terecht. De drie moesten allemaal, met onbekend letsel, per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. (2009036589)

Diverse rijbewijzen ingevorderd in Twente

Hengelo
Een 39-jarige automobilist uit Hengelo moest vrijdag 25 september zijn rijbewijs inleveren, omdat hij met drank op achter het stuur zat en een aanrijding veroorzaakte.

Rond 15.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op Het Plein in Hengelo, waarbij een automobilist en een scooterbestuurder betrokken waren. De automobilist reed over de parkeerplaats op Het Plein en zag op een kruising een van rechtskomende scooter over het hoofd. De man kon een aanrijding niet meer voorkomen. Er ontstond materiele schade. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist gedronken had, werd hij meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Deze wees 1,99 promille uit. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (2009036240)

Oldenzaal
Op zaterdag 26 september rond 04.05 uur reden agenten over de Anjerstraat in Oldenzaal. Een automobiliste werd ter controle aan de kant gezet. Het vermoeden bestond dat de vrouw gedronken had. Ze werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De vrouw, een 21-jarige uit Oldenzaal, blies 1,2 promille. Omdat de automobiliste een beginnende bestuurder is, werd haar rijbewijs ingevorderd. (2009036407)

Almelo
Een snorfietser trok zaterdag 26 september rond 00.35 uur op de Nieuwstraat in Almelo de aandacht van agenten, omdat hij slingerend rijgedrag vertoonde. De man, een 19-jarige Almeloër, werd aan de kant gezet. Agenten vermoedden dat de Almeloër gedronken had en namen hem mee naar het politiebureau. Hier werd een ademanalyse afgenomen, die 1,4 promille uitwees. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (2009036365)

Enschede
Zaterdag 26 september kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding op de Windmolenweg in Enschede. Ter plaatse zagen agenten een auto tegen een boom staan. Hierin zat een 50-jarige Enschedeër. De man verklaarde direct dat hij gedronken had. Hij vertelde dat hij was uitgeweken voor een auto die op zijn rijbaan had gereden.

De brandweer was aangereden om het dak eraf te knippen. Toen de automobilist dit in de gaten kreeg, wilde hij toch zelfstandig uit zijn auto komen. Hij is per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Hier werd een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (2009036403)

Enschede
Een 34-jarige Enschedeër moest zondag 27 september zijn rijbewijs inleveren, omdat hij onder invloed van alcohol in zijn auto reed. Politieagenten zagen de man rond 04.00 uur op de Elferinksweg in Enschede rijden en gaven hem een stopteken. Bij het aanspreken sprak de automobilist met dubbele tong. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Deze mislukte echter, waarna besloten werd een bloedproef af te nemen. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. (2009036644)

---- --