Ingezonden persbericht


PERSBERICHT SEPTEMBER 2009

TONEELGROEP DE PLANKENIERS

Theo Pont regisseert komedie van Ger Thijs

We kennen Theo Pont vooral van zijn vele rollen op televisie. Hij speelde o.a. in Pleidooi, Keyzer en de Boer, Combat en In naam der Koningin. Maar toneelliefhebbers kennen hem zeker uit de tijd van Art&Pro en van het Nationale Toneel. Hij ontving zelfs de 'Arleccino' voor zijn vele werkzaamheden aan het Nederlands toneel.

Nu regisseert hij voor het eerst in zijn lange loopbaan bij Toneelgroep De Plankeniers de komedie 'Het licht in de Ogen' van Ger Thijs. Opmerkelijk is dat Theo Pont zijn voormalig televisie regisseur Bram van Erkel regisseert, die één van de twee hoofdrollen speelt. Van Erkel dankt zijn bekendheid aan series als Q & Q, Het Wassende Water en De Zomer van '45. Hij werkte met Theo Pont als acteur samen toen hij In naam der Koningin regisseerde. Voor het eerst zijn de rollen in 'Het licht in de Ogen' nu omgedraaid.

Deze komedie over ijdelheid, jaloezie en liefde speelt zich af in het Amsterdamse theatermilieu. Het gaat over een oud theaterechtpaar. Het toneel heeft hen niet meer nodig en daarom zitten ze thuis te klagen en te dromen. Zij droomt van tropische warmte, hij van warme aandacht. Ondertussen gunnen ze elkaar het licht niet meer in de ogen. Dankzij hem is zij een groot actrice geworden die triomfen heeft gevierd op de Nederlandse podia. Nu zijn ze oud. Hun grachtenpand is een gevangenis waar de telefoon dag in dag uit stil is. Dan rinkelt op een dag de telefoon. Hun leven neemt vanaf dat moment een radicale wending. Ger Thijs schreef het stuk in het kader van het vijftigjarig toneel jubileum van Hans Croiset en Annet Nieuwenhuijzen.

Het Licht in de Ogen is te zien vanaf vrijdag 25 september t/m zaterdag 30 oktober in het Plankenierstheater aan de Flevolaan 39 te Huizen (2 minuten vanaf Jan Tabak). Kaarten zijn verkrijgbaar via www.plankeniers.nl of via het bespreekbureau van de Plankeniers aan de Vlietlaan 5 in Bussum (035) 692 07 90.