Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TEAM HOLMATRO NADERT DOELSTELLING MET VIERDE PLEK IN ISHARES CUP AMSTERDAM

Amsterdam, 27 september 2009

Op zondag 27 september werd Team Holmatro vierde overall bij de iShares Cup in Amsterdam. Schipper Mitch Booth en zijn mannen eindigden na zeventien wedstrijden met het gelijke aantal punten als de nummer drie, Groupama. Ze scoorden echter één paaltje minder dan de Fransen en vielen zo net buiten de prijzen. Met dit resultaat naderde het Nederlandse kwartet wel zijn doelstelling van een podiumplek. Op deze finale dag trok de wind aan tot circa tien knopen, wat genoeg was voor vier races. De Amsterdamse eindzege ging naar de Gitana Extreme.

"Het ging goed, maar het was net niet genoeg", sprak Pim Nieuwenhuis na afloop. Hij doelt op dat ene puntje verschil met de top drie. "Het zat allemaal zo dicht bij elkaar, dus je moest zuinig zijn met de puntjes." Toch toonde Nieuwenhuis zich tevreden met het beste teamresultaat van dit seizoen: "We hebben nog één kans op een podiumplaats, volgende maand in Spanje. Het zit erin. De training van de afgelopen week was nodig en heeft geholpen. Het heeft tijd nodig om met een nieuwe stuurman op snelheid te komen. Nu komen we met goede acceleratie uit de overstag en gijp. We zijn ook beter op elkaar ingespeeld."

Team Holmatro finishte vandaag onder het toeziend oog van een grote hoeveelheid toeschouwers tweemaal als zevende en tweemaal als derde. In de voorlaatste wedstrijd zat het voor de start al tegen. Voordekker Ed van Lierde legt uit: "Tien seconden voor het schot kregen we een penalty tegen en moesten we een 360 (strafrondje) draaien. Daardoor misten we direct de aansluiting en konden we er niet meer bij komen. Maar desalniettemin hebben we hier goed gevaren en kijken we tevreden terug op onze serie."

Na vijf series staat Team Holmatro zevende in het voorlopige totaalklassement.

Top vijf iShares Cup Amsterdam:


1. Gitana Extreme, 136 punten


2. Oman Sail Renaissance, 132 punten


3. Groupama, 115 punten


4. Team Holmatro, 115 punten


5. Oman Sail Masirah, 111 punten

Over Holmatro

Als een van de wereldleiders op het gebied van hydraulische gereedschappen voor industrie en reddingswerkers, produceert Holmatro ook hoogstaande maritieme producten voor zeiljachten, en met veel succes. De productlijn van Holmatro Marine Equipment BV bestaat uit hydraulische cilinders (zoals stagspanners en neerhouders), (klassieke) lieren en hydraulische noodscharen. Holmatro is geen onbekende in de zeilwereld. De afgelopen jaren was het Nederlandse bedrijf met een eigen team op een Grand Soleil 44 actief in het internationale IMS/IRC-circuit.

/// Einde bericht