Actievergadering FNV Woondiensten voor cao woningcorporaties

23/09/2009 14:04

FNV Bouw

Persaankondiging

Datum: maandag 28 september

Tijd: 9:00 - 12:00

Locatie: Beatrix Theater Utrecht

Actievergadering: FNV Woondiensten voor cao

Actievergadering FNV Woondiensten voor cao woningcorporaties

FNV Woondiensten organiseert op maandag 28 september een vakbondsvergadering in het Beatrix Theater in Utrecht. Reden is het vastlopen van de cao-onderhandelingen in de woningcorporaties. Daarover worden tijdens de actievergadering leden en ongeorganiseerden geïnformeerd en geraadpleegd. Vooral het karakter van de cao is een breekpunt; verder is voor FNV Woondiensten onacceptabel dat werkgevers de startsalarissen met een kwart willen verlagen. "Als Aedes denkt zó een moderne werkgever te zijn, dan word ik graag conservatief genoemd", zegt cao-onderhandelaar Charles Verhoef van FNV Woondiensten.

FNV Woondiensten is voor modernisering van de cao en bepleit een minimum-cao. Hierin staan de bodemeisen voor de arbeidsvoorwaarden; daarvan mag afgeweken worden in voor de werknemer positieve zin. Brancheorganisatie Aedes wil vooral een minimale cao, waarbij ondernemingsraden in onderhandeling moeten met de werkgever. Voorzitters van ruim 70 ondernemingsraden protesteerden al bij FNV Woondiensten. Ook het loongebouw blijft een heikel punt. Aedes wil de startsalarissen tot een kwart verlagen. Dat is onacceptabel voor de bond. Verhoef: "Maatwerk is bedoeld om wensen van werknemers in te vullen. En dat is echt iets anders dan het uitkleden van de cao."

Sinds 1 januari hebben werknemers in de woningcorporaties geen cao meer. Na zes onderhandelingsrondes is FNV Woondiensten de werkgevers ver tegemoet gekomen, maar een eindbod van de bond werd niet aanvaard. Zo zitten de onderhandelingen sinds 25 juni in een impasse. FNV Woondiensten vindt dat de voorstellen van Aedes niet bijdragen aan een gezonde, moderne sector met een aantrekkelijk imago.






Noot voor de redactie:

VOOR DE REDACTIE,