Gemeente Baarn


Wegwerkzaamheden

Wegwerkzaamheden week 39

Opknappen Hoge Vuurseweg
In de periode tussen maandag 28 september en vrijdag 30 oktober wordt de Hoge Vuurseweg opgeknapt. Gelijktijdig worden er verkeersmaatregelen (de aanleg van een aantal 60 km plateau's) worden uitgevoerd, waarbij op het deel tussen de Zwarteweg en het dorp een 60 kilometer zone met fietssugestiestroken wordt aangebracht.

Het werk zal starten aan de kant van Lage Vuursche. De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd waarbij de "knip" tussen de beide aansluitingen van de Zwarteweg op de Hoge Vuurseweg komt te liggen.

Er wordt een omleidingsroute aangegeven via de Hilversumsestraatweg, Amsterdamsestraatweg, Biltseweg. Embranchementsweg en Vuurse Steeg.

Onderhoud Zandheuvelweg
Vanaf komende maandag 28 september wordt er onderhoud gepleegd aan het asfaltwegdek van de Zandheuvelweg. Het traject waar aan gewerkt wordt loopt, vanuit Baarn gezien, vanaf net voorbij de op- en afrit van de snelweg tot aan de gemeentegrens met Laren ter hoogte van de Dr. Albert Schweitzerweg.

De aanwezige schaden zullen hersteld worden en aan het eind van het werk wordt één nieuwe asfaltdeklaag aangebracht. De omleidingroute voor het doorgaande verkeer loopt over de Oud Eemnesserweg. De panden, bedrijven en instellingen die aan de Zandheuvelweg en Wildenburglaan liggen blijven voor het bestemmingsverkeer gedurende het werk altijd bereikbaar. Het fietspad dat langs de Zandheuvelweg ligt blijft gewoon open en bruikbaar voor (brom)fietsers.

Tijdelijke verkeersmaatregel Nicolaas Beetslaan Op dinsdag 13 oktober 2009 is de Nicolaas Beetslaan tussen de Vondellaan en de Da Costalaan afgesloten voor alle verkeer m.u.v. fietsers van 07.30 uur tot 11.30 uur i.v.m. een cursus `Dode Hoekspiegel'. Het verkeer wordt omgeleid via de Da Costalaan en de Bilderdijklaan. Afsluiting parallelweg tussen de Eem en de procinciale weg naar Bunschoten.

In de periode van 21 september tot 26 oktober 2009 wordt het Eemnesser gedeelte van de Eemweg, tussen de carpoolplaats en de Betoncentrale Eemland Beton, voor het verkeer afgesloten. In deze periode wordt dit weggedeelte gereconstrueerd. Het verkeer wordt omgeleid. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente Eemnes. De bedrijven aan dit gedeelte van de Eemweg zijn wel bereikbaar.

Ter nadere info: dit is de parallelweg tussen de Eem en de provinciale weg naar Bunschoten.

Deel Nieuw Baarnstraat afgesloten door herinrichting Binnenkort wordt een deel van de Nieuw Baarnstraat heringericht. Er zullen plateaus en fietssuggestiestroken worden aangebracht vanaf de rotonde Eemnesserweg tot aan de kruising Sophialaan - Turfstraat (deze kruising zelf dus nu nog niet). In een later stadium wordt het resterende deel van de Nieuw Baarnstraat verder ingericht en worden er ook fietssuggestiestroken op de Prins Hendriklaan aangebracht.

De werkzaamheden starten op 28 september en het streven is de werkzaamheden voor half november af te ronden. Het werkterrein wordt tijdens het werk afgezet voor al het verkeer. Het doorgaande verkeer wordt in twee richtingen omgeleid over de Eemnesserweg, de Brink, Bosstraat, Javalaan en Stationsweg. Deze route wordt aangegeven met borden.

Vernieuwing huisaansluitingen gas
Vanaf 17 augustus 2009 zal Imtech infra B.V. namens STEDIN Utrecht werkzaamheden gaan uitvoeren aan ongeveer vijfhonderd gas huisaansluitingen in de gemeente Baarn.

Imtech Infra B.V. zal ruim een week van tevoren een afspraak maken met de betreffende bewoners en daarna de werkzaamheden uitvoeren.

Het werk zal bestaan uit het maken van een werkgat en het afsluiten van het gas voor de betreffende woning. Vervolgens het verwijderen van de oude leiding en het leggen van de nieuwe leiding. Tot slot het onder druk zetten van de nieuwe leiding. Werkgaten zullen worden afgezet en zullen voornamelijk direct voor betreffende woning gemaakt worden.

De werkzaamheden zullen lopen van 17 augustus 2009 tot 30 april 2010.

Rioolreiniging en inspectie in oostelijk Baarn
Momenteel is men bezig met de inspectie van het gemeentelijk rioolstelsel in het oostelijk deel van Baarn. Om het riool goed te kunnen inspecteren zal het hieraan voorafgaand worden gereinigd.

De werkzaamheden worden uitgevoerd vanuit vrachtwagens die zich mee verplaatsen met de voortgang van het werk. Het kan dus zijn dat het verkeer er incidenteel lichte hinder van zal ondervinden.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in het gedeelte van Baarn ten oosten van de lijn Torenlaan - Johannes Vermeerlaan, waarbij ook het volledige centrum van Baarn en het industriegebied "De Drie Eiken" geïnspecteerd worden.

De bewoners van de straten waarin de werkzaamheden plaats gaan vinden worden enkele dagen van tevoren op de hoogte gebracht door middel van informatiebrieven die huis aan huis worden bezorgd. Daarin staat onder andere dat men de toiletbril moet sluiten om eventuele overlast te voorkomen.

De werkzaamheden zullen naar verwachting tot medio oktober duren.

Openbare straatverlichting

Wanneer u merkt dat een lichtmast niet brandt of de straat donker blijft, dan kunt u de storing met vermelding van het nummer op de lichtmast melden aan CityTec, telefoonnummer 088-895 93 00 of www.citytec.nl.

Tijdens kantooruren kunt u de melding ook doorgeven aan het gemeentehuis.