KNHS

Eerste steen gelegd nieuw hippisch complex Anky 28 september 2009
eerste steen nieuwe complex anky

Als één van haar laatste daden als Commissaris van de Koningin van Noord Brabant legde Hanja Maij-Weggen op zaterdag 26 september in Erp de eerste steen van het nieuwe hippische complex van Olympisch kampioene Anky van Grunsven.

Anky is met de nieuwe accommodatie op de toekomst voorbereid. Ik word ook een dagje ouder, zei Anky, en daarom wil ik mijn bedrijfsactiviteiten naast zelf trainen meer gaan richten op talentontwikkeling en het verzorgen van trainingen. Bij de rondleiding vertrouwde ze Hanja Maij-Weggen overigens wel toe dat áls ze de OS Londen zal halen, de KWPN-hengst Painted Black haar keuze zal zijn. De bouw van het nieuwe complex geschiedt gefaseerd. Voor de paarden is het eerst gezorgd. Zij staan al in de nieuwe stal, die lichter en ruimer is dan ooit. De boxen zijn vervaardigd naar een eigen ontwerp van de broers Wilco en Erik, met gebruik van onderhoudsarm roestvrij staal, afgewerkt met messing. Ze zijn van binnen bekleed met rubber. Er zijn verschillende compartimenten. Zo kan een landenteam naar wens ook bij elkaar gestald zijn, zegt Anky. De paarden zullen vanuit hun stal zowel direct naar de binnenmanege als naar de buitenmanege kunnen lopen.
Van de oorspronkelijke accommodatie staan alleen de spanten van de rijhal nog overeind. Er verrijst straks een complex met ruime ontvangst, kantoor, lesruimte en zes appartementen voor leerlingen die langere tijd willen komen trainen. De planning is dat de bouw in het voorjaar van 2010 gereed zal zijn.

Foto: Claartje van Andel