Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.20 uur

Utrecht, 28-09-2009

Vijf gewonden bij aanrijding

VINKEVEEN Bij een frontale aanrijding raakten op zondagavond 27 september vijf mensen gewond.

Rond 19.05 uur reed een 24-jarige automobilist uit Ter Aar over de Provincialeweg N201, komende uit de richting van de Rijksweg A2 en gaande in de richting van Mijdrecht. Bij hem in de auto zaten zijn 24-jarige vrouw en hun 3-jarige zoontje. In een flauwe bocht naar rechts, stuurde de automobilist niet met de bocht mee. Daardoor kwam hij op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht. Daar kwam hem op dat moment een 48-jarige automobilist uit Ermelo tegemoet, met als passagier een 37-jarige vrouw uit Uddel. De autos botsten frontaal op elkaar, waarbij de Ter Aarenaar bekneld kwam te zitten. Hij werd door de brandweer uit de auto bevrijd. Ook de overige vier betrokkenen raakten gewond.

Gezien de ernst van de aanrijding werd de Provincialeweg N201 gedurende 2,5 uur tussen de Rijksweg A2 en de Provincialeweg N212 voor al het verkeer afgesloten. De vijf gewonden werden naar verschillende ziekenhuizen in de regio gebracht. De Verkeerspolitie Utrecht heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld.

De sloot in

BREUKELEN Een automobilist belandde op zondagochtend 27 september in een sloot. Hij bleek een behoorlijk slok te veel op te hebben en moest direct afrekenen.

Rond 04.45 uur reed een 43-jarige automobilist uit Antwerpen over de Provincialeweg N401, komende uit de richting van Breukelen en gaande in de richting van Kockengen. Hij raakte van de weg en belandde half met zijn auto in een sloot. De automobilist kon op eigen kracht uit de auto komen en raakte niet gewond.

Agenten die ter plaatse kwamen, roken een sterke alcohollucht bij de Belg. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 605 ug/l. In overleg met een Officier van Justitie kreeg de Belg direct een boete opgelegd. Hij moest 650 euro boete betalen en mocht daarna het politiebureau met een rijverbod van zes uur verlaten.