Gemeente Maassluis

Workshop Fondsenwerving druk bezocht

fondsenwerving_.jpg

Maar liefst 77 vertegenwoordigers van 48 Maassluise vrijwilligersorganisaties bezochten de workshop Fondsenwerving die op 16 september jl. werd georganiseerd. Zij kregen daar informatie over wat er allemaal mogelijk is op het gebied van fondsenwerving en hoe zij dit het beste kunnen aanpakken. De deelnemers krijgen nu enkele weken de tijd om een aanvraag in te dienen voor een financiële bijdrage van één van de deelnemende fondsen. Op 18 november, tijdens de tweede avond van de workshop, krijgen zij te horen of hun aanvraag wordt gehonoreerd.

De workshop is een initiatief van het Vrijwilligerssteunpunt van de gemeente, samen met het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., het Sociaal Cultureel Fonds Maassluis en het Coöperatiefonds van Rabobank Westland Maassluis. Alle Maassluise vrijwilligersorganisaties konden gratis deelnemen.

Vrijwilligersorganisaties moeten soms alle zeilen bijzetten om hun doelstellingen te verwezenlijken. Daarvoor zijn betrokken mensen nodig, maar ook voldoende financiële middelen. Fondsenwerving is een goede manier om aan het benodigde geld te komen. Vorig jaar leidde de workshop ertoe dat meer dan 200.000 euro door verschillende fondsen aan Maassluise organisaties en projecten werd toegekend.

Verantwoordelijk wethouder Kees Pleijsier: "De belangstelling voor de workshop was groot, net als vorig jaar. Deze workshop blijkt echt in een behoefte te voorzien. En vorig jaar is er veel geld toegekend. Aan de deelnemende organisaties is gevraagd om met innovatieve aanvragen te komen, dus ik ben erg benieuwd."