Nederlanders erg bewust van belang goed hardloopschoeisel 28/09/2009 12:43

PR Newswire

HOOFDDORP, The Netherlands, September 28 /PRNewswire/ --

- GEL-KINSEI 3: innovatieve runningschoen voor de neutrale hardloper

Bijna de helft van de Europeanen zijn zich zeer bewust van het belang van goed hardloopschoeisel, zo blijkt uit het recentelijk uitgevoerde 'Reasons to Run' onderzoek van ASICS. Nederlanders scoren hierbij hoog; zo vindt 48% het erg belangrijk dat hun schoenen passen bij hun hardloopstijl, type voet, geslacht en gewicht.

De wereldwijde introductie van de GEL-KINSEI 3 sluit naadloos op deze behoefte aan. Deze derde generatie schoen is ASICS' meest innovatieve runningschoen ooit. Het is een schoen geschikt voor neutrale hardlopers en daarnaast combineert de GEL-KINSEI 3 de nieuwste technologieën zoals het Guidance Line System en het Heel Clutching System. Ook is de GEL-Kinsei 3 ruim 14% lichter dan zijn voorganger.

Meer informatie, foto's en de video vindt u op
http://www.kinseipress.asics.eu/

Aantoonbaar onderzoek

Onlangs heeft ASICS het onderzoek 'Reasons to Run'
(http://www.everythingaboutrunning.asics.eu) uitgevoerd naar het gedrag van hardlopers onder 3500 deelnemers uit zeven West-Europese landen. Uit de resultaten hiervan blijkt dat bijna de helft van de Europese hardlopers zich zeer bewust is van het belang van goed schoeisel en voor runningschoenen kiest die specifiek passen bij hun hardloopstijl, type voet, geslacht en gewicht. Van maar liefst 35% van de Franse hardlopers tot aan 58% van de Spaanse runners beseffen deze sporters dat aangepaste schoenen essentieel zijn als het om het voorkomen van blessures gaat, vooral tijdens lange runs zoals marathons. In Belgie en Engeland is 40% zich bewust van het belang van goed schoeisel. In Duitsland, Italie en Nederland is dat respectievelijk 43%, 47%, 48%.

Een gouden ster voor de sterren

De KINSEI (Japans voor 'Gouden Ster') serie is ASICS' meest
technische runningschoen. Vanaf zijn debuut in 2005 heeft deze 'smart' en high-tech GEL-KINSEI de hardloopwereld veroverd en gezorgd voor een vaste basis aan hardloopfans.

Van Japan tot Europa: ASICS research dekt alle gebieden

Dankzij de Kaizen filosofie van voortdurende verbetering, is ASICS de toonaangevende autoriteit op hardloopgebied geworden. In het ASICS Research Institute of Sport Science in Kobe (Japan) doet het bedrijf voortdurend uitgebreid onderzoek naar hoe het menselijk lichaam zich tijdens het hardlopen gedraagt en hoe nieuwste technologieën een sporter daarbij kunnen helpen. Zo kunnen atleten tijdens het hardlopen een optimale voetafwikkeling kilometerslang beheersen. Maar als het lichaam moe wordt, hebben hardlopers extra steun nodig om voortdurend die ideale voetafwikkeling te behouden. Helaas kan niet elke runningschoen de nodige steun bieden. Hier komt de GEL-KINSEI 3 echt tot zijn recht, want de nieuwe technologieën zorgen voor flexibel vermogen voor de neutrale hardloper.

De nieuwe technologieën

ASICS' innovatieve Guidance Line System voorziet in de
behoefte die hardlopers hebben aan steun en efficiëntie tijdens het lopen. In de middenzool en buitenzool zorgt een verticale flex groove voor een betere begeleiding van de voet. Dankzij de Guidane Line verloopt de voetafwikkeling iedere keer op identieke en natuurlijke wijze, waardoor hardlopers efficiënter lopen, minder snel vermoeid raken en de kans op blessures kleiner wordt.

Een andere nieuwe technologie is het Heel Clutching Systeem. In de GEL-Kinsei 3 is de interne hielkap vervangen door een externe hielkap die één geheel vormt met de rest van het hakgedeelte. Door deze innovatieve constructie, die de hiel volledig omvat, is de "Kinsei 3" veel stabieler, is het gewicht aanzienlijk lager en is de kans op blessures kleiner. Door het vervangen van de interne hielkap ontstond er bovendien meer ruimte voor het Personal Heel Fit systeem, dat nu uit twee lagen memory foam bestaat. Met een betere pasvorm en meer comfort als resultaat.

Ga voor meer informatie, foto's en de video naar
http://www.kinseipress.asics.eu/

De GEL-KINSEI 3 is vanaf oktober 2009 wereldwijd verkrijgbaar bij gespecialiseerde runningwinkels.

Anima Sana in Corpore Sano
A sound mind, in a sound body
http://WWW.ASICS.NL
Voor meer informatie /