RTL Group

RTL Nederland start met Spelsalon: de ster in online spelletjes

Vandaag is RTL Nederland gestart met het nieuwe Spelsalon.nl. Met deze introductie stapt RTL in de groeimarkt van online gaming. Op de site kan iedereen makkelijk en snel leuke en populaire spelletjes spelen. Voorbeelden van toptitels uit het aanbod van Spelsalon.nl zijn Bricks, Bubbleshooter en Ghostman.

Arno Otto, Managing Director Digital Media van RTL Nederland: De wereldwijde gamingmarkt lijkt de entertainmentmarkt te gaan evenaren in omvang. De vraag naar online gaming groeit enorm. Daar speelt RTL op in met Spelsalon.nl, waarvoor we een samenwerking zijn aangegaan met sterke marktpartijen als Zylom, Skillpod games en Spelpunt. De combinatie van deze sterke spelers met het entertainmentgehalte van RTL maakt Spelsalon.nl tot de ster in online spelletjes.

De start van Spelsalon.nl wordt aangejaagd met een opvallende promotiecampagne op de televisiezenders van RTL en het netwerk van rtl.nl. In de spots (zie de bijgesloten urls) is te zien hoe RTL-sterren als John Williams, Froukje de Both en Eddy Zoey zich vermaken met de spelletjes op de site. De boodschap aan de kijker is: met de ster in online spelletjes speel je met de sterren, als de sterren en tegen de sterren.
Op spelsalon.nl zijn de spelletjes gegroepeerd op basis van aantrekkelijke themas zoals 3 op een rij, puzzels, braintraining, mahjong en actie. Bovendien heeft de speler de mogelijkheid om de strijd aan te gaan met de computer (optie Snel) of met andere online gamers (optie Samen). Ook kan de speler ervoor kiezen premium spelletjes te spelen (optie Deluxe).

Website: spelsalon.nl

Promo:
http://www.rtl.nl/components/promos/extern/miMedia/2009/week40/ma_spel salon-john.avi_plain.xml

---

Noot aan de redactie: niet bestemd voor publicatie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tamara van Uden van RTL Nederland digital media, via 035-7113953 of tamara.van.uden@rtl.nl. .