Politie Gelderland-Zuid

Op de vlucht na ongeval: alsnog aangehouden

Ammerzoden, 28-09-2009 o Zondagavond rond 22.50 uur vond een verkeersongeval plaats op de Bernseweg in Ammerzoden. Eén van de betrokken bestuurders raakte daarbij ernstig gewond. De andere betrokkene sloeg op de vlucht en verliet daarmee de plaats ongeval. De politie startte een uitvoerig onderzoek en kon de verdachte later alsnog in zijn woning aanhouden.

Een 47-jarige inwoner van Kerkdriel reed met zijn auto vanaf een terrein de Bernseweg op. Daarbij kwam hij in botsing met een auto die vanaf Ammerzoden richting Well reed. De auto van de 47-jarige man kwam in de berm aan de overkant tot stilstand, en de bestuurder zelf raakte bekneld. De andere auto kwam een eind verderop in een (droge) sloot terecht. Een getuige bekommerde zich eerst over de 47-jarige en ging vervolgens naar de andere auto. De bestuurder, naar later bleek een 35-jarige inwoner van de gemeente Maasdriel, wist uit de auto te komen en probeerde er vervolgens vandoor te gaan. De getuige vroeg omstanders om hulp om dit te beletten, maar de verdachte zou zich agressief hebben gedragen en was niet tegen te houden.

Volop hulpverlening
Twee ambulances, de traumahelikopter, brandweer en politie kwamen naar de plaats waar het ongeluk plaatsvond. Het slachtoffer werd met ernstig letsel door een ambulance naar het UMC Utrecht gebracht. Brandweerlieden hebben de man uit zijn auto geknipt.

Verdachte aangehouden
Het politieonderzoek richtte zich zowel op technisch sporenonderzoek op de plaats van het ongeval als op het vinden van de gevluchtte bestuurder. In de wijde omgeving werd naar de man gezocht. Later werd de verdachte in zijn woning aangetroffen. De speurhondengeleider die al onderweg was, bleek toen niet meer nodig. De 35-jarige verdachte is voor verhoor naar het politiebureau in Tiel overgebracht. De man rook naar alcohol en heeft een blaastest gedaan; hieruit bleek dat hij inderdaad gedronken had. De verdachte werd in verzekering gesteld.

Het onderzoek van specialisten van VerkeersOngevallenAnalyse (VOA) aan beide voertuigen en de weg is nog gaande. Agenten spreken zoveel mogelijk getuigen om ook op die manier duidelijkheid te krijgen over de toedracht.
(08)

Laatst gewijzigd 28-09-2009 16:38 | © Regio Gelderland-Zuid |