Makita introduceert 22 bar High Pressure systeem


Revolutie in luchtdruk

SON, 20090928 -- Makita brengt in oktober een compressor met een revolutionair hoge druk systeem op de markt. Werkte tackers en nailers tot nu toe op 8 bar, nu is er een technische innovatie die werkt met een druk die bijna drie keer zo hoog is, namelijk 22 bar High Pressure! Door het gebruik van deze hoge druk zijn de machines aanzienlijk compacter en ook lichter, zonder in te boeten aan kracht. Het verschil van 30% kleinere en 30% lichtere machines biedt grote voordelen in het werk.

Enkele jaren geleden nam Makita in Japan een vooraanstaande producent van luchtgereedschap over die vergevorderd was met een revolutionair 22 bar hogedruk systeem. Nadat Makita dat met veel succes in Japan heeft geïntroduceerd, is nu de markt in Nederland aan de beurt. Het systeem is niet goedkoop (de compressor AC310H met machine en 30 meter slanghaspel kost circa ¤ 1.650,-), maar de voordelen wegen bij frequent gebruik op locatie zeker op tegen de kosten.

Toptechnologie met twee systemen
De nieuwe compressor is uitgerust met twee High Pressure uitgangen, regelbaar tot maximaal 22 bar en met twee Low Pressure uitgangen, regelbaar tot maximaal 8 bar. Hierdoor is een geleidelijke overgang van lage druk tackers naar de 22 bar High Pressure machines mogelijk en gaan oude investeringen niet verloren. Makita heeft inmiddels een breed assortiment 22 bar machines ontwikkeld. Zo zijn er op het moment van introductie in Nederland al twaalf 22 bar High Pressure machines leverbaar, waaronder een betontacker, vijf constructie tackers en drie afwerk tackers.

Compact en onderhoudsarm
De constructie tackers zijn door hun lichte gewicht en kleine formaat inzetbaar in kleine ruimtes. Dankzij de voelbaar mindere terugslag werken de tackers heel comfortabel. Omdat het drukverlies in de slang minimaal is, zijn slanglengtes tot 100 meter mogelijk. Hierdoor hoeft de compressor minder vaak verplaatst te worden. De slang zelf is bijzonder soepel zodat er nauwelijks enige beperking in bewegingsvrijheid is.
Dankzij de hoge druk van 22 bar, kan er met High Pressure ook geschoten worden in beton met een karakteristieke kubusdruksterkte van 65 N/mm². Met de betontacker AN250HC zijn constructies mogelijk die zowel met een gasnailer als een kruitschiethamer niet realiseerbaar zijn. Maar zelfs voor constructies die wel mogelijk zijn met gas of kruit, is 22 bar High Pressure van Makita kostentechnisch voordeliger, teruggerekend naar de prijs per schot. Het geluidsdrukniveau van de compressor is bijzonder laag dankzij de 4-polige inductiemotor. Ook is de twee traps compressor olievrij en daardoor is de pomp onderhoudsarm. Kijk voor meer informatie op www.makita.nl/22bar.

Over Makita
Makita bestaat sinds 1915 en ontwikkelt en produceert in tien fabrieken in alle werelddelen gereedschap voor professionals en semi-professionals. Met meer dan 10.000 werknemers wereldwijd is het een van ?s werelds grootste producenten van professioneel elektrisch gereedschap. 35 jaar geleden kwam Makita naar Nederland. Zowel toen, nu, als in de toekomst blijft Makita gereedschap ontwikkelen waarmee de gebruiker gezonder, gemakkelijker en productiever kan werken. Makita innoveert continu en dat resulteert in elektrisch gereedschap van hoge kwaliteit. Een lange levensduur, hoogwaardige afwerking, gebruiksvriendelijkheid, prestaties van de machine en ingebouwde veiligheid, zijn de belangrijkste kenmerken van Makita gereedschap.





Ingezonden persbericht