Kendrion N.V.


Kendrion versterkt eigen vermogen en sluit nieuw financieringsarrangement

Kendrion N.V. ("Kendrion") geeft 1.028.750 aandelen uit (9,99% van het uitstaande aandelenkapitaal). De totale opbrengst van de emissie bedraagt EUR 9,2 miljoen. De emissie is geplaatst bij een groot aantal bestaande grootaandeelhouders. Tevens heeft Kendrion een nieuw, tweejarig financieringsarrangement afgesloten met een omvang van EUR 50 miljoen waarbij de huidige garantiefaciliteit ten behoeve van de claim van de Europese Commissie wordt voortgezet.

Piet Veenema, CEO van Kendrion: ''De afgelopen maanden verbeterde het economische klimaat voor Kendrion licht. Daarbij verwachten wij dat er zich de komende periode aantrekkelijke mogelijkheden zullen voordoen in het kader van de door Kendrion gevoerde groeistrategie. Kendrion wil hier zo goed mogelijk op in spelen.

Daartoe is een nieuw financieringsarrangement afgesloten, deels ter vervanging van het huidige arrangement dat afloopt op 23 november 2009. Het nieuwe financieringsarrangement, in combinatie met de vandaag aangekondigde kapitaalsversterking, geeft ons een solide financiële basis en de gelegenheid om snel te handelen indien zich aantrekkelijke mogelijkheden voordoen. Hiermee verwachten wij dan ook onze leidende positie verder te kunnen versterken met behoud van een sterke balanspositie en onze financiële flexibiliteit.''

Toelichting gecommitteerde emissie

Besloten is tot uitgifte per heden van 1.028.750 nieuwe aandelen Kendrion N.V. Dit is een toename van 9,99% ten opzichte van het uitstaande aandelenkapitaal. De volgende acht bestaande aandeelhouders: Aviva Plc., Darlin N.V., Sterling Strategic Value Ltd. (Dr. T. Tettamanti), ING Group N.V. (Parcom Capital), Jan Plas SA, Janivo, Menor Investments B.V. en Navitas B.V. hebben zich op voorhand aan de emissie gecommitteerd tegen een koers van EUR 9,00 per aandeel. De totale opbrengst van de emissie bedraagt EUR 9,2 miljoen. Notering voor de nieuwe aandelen op Euronext Amsterdam is aangevraagd.

Toelichting nieuw financieringsarrangement

Aangezien een deel van het huidige financieringsarrangement afloopt op 23 november 2009 is een nieuwe overeenkomst afgesloten. Kendrion heeft een tweejarig financieringsarrangement ter grootte van EUR 50 miljoen afgesloten. De huidige bankgarantie ten behoeve van de claim van de Europese Commissie ad EUR 40 miljoen blijft bestaan. Het nieuwe arrangement is, net als de vorige overeenkomst, afgesloten bij ING Bank, Fortis Bank Nederland, ABN Amro Bank en Rabobank. De convenanten zijn verder verruimd, de te betalen rentemarge bedraagt 375 basispunten bij aanvang.