Ingezonden persbericht


Bofra introduceert steenovenpizza's in nieuwe verpakking

Op de Food Week 2009, van 28 tot en met 30 september in de Jaarbeurs Utrecht, introduceert Bofra International als uitbreiding op de Pizza Line de nieuwe toplijn Italiaanse steenovenpizza's. Ook de verpakking is nieuw; de combinatie van de bekende Italiaanse kleuren groen, wit en rood tegen een zwarte achtergrond geeft het product een opvallend culinaire en chique uitstraling. Zusterbedrijf Boulangerie de France presenteert op de beurs Les Pains Grand Cru uit het topsegment broden.

De nieuwe toplijn richt zich op de gemaksmarkt, waarin het 25-jarige Bofra International is gespecialiseerd. "Wij positioneren deze nieuwe steenovenpizza's als gemaksproduct voor het topsegment," aldus commercieel directeur Jan van den Bergh, "De pizza's zijn op steen gebakken op de traditioneel Italiaanse wijze en hebben een dunne bodem. De nieuwe verpakking heeft een frisse en stijlvolle uitstraling die goed tot zijn recht komt in het schap." De pizza's zijn verkrijgbaar in 6 smaken. Behalve pizza's behoren ook pasta's en kant-en-klare maaltijden tot het assortiment van Bofra International. Ook levert men patisserie van het Italiaanse grootmeester Attilio Bindi en ijsspecialiteiten van het Franse topmerk Thiriet.

Grand Cru

Bij Boulangerie de France is de brodenrange te vinden die bekend staat onder de naam Les Pains Grand Cru. Deze Franse bake-off broodlijn voor het topsegment onderscheidt zich door de wijze waarop het brood wordt gebakken. Naast het feit dat het brood 100% natuurlijk is en geen toevoegingen bevat -volgens de strenge richtlijnen van de Franse wetgeving-, zorgt de zorgvuldige bereidingswijze van de Grand Cru broden voor de verfijnde smaak. Van den Bergh: "Het geheim van de smaak zit hem in de combinatie van de tarwe, de tijd die het deeg krijgt om te rijzen en het 'slow baking' concept. Het bakken vindt op ambachtelijke wijze plaats op een stenen vloer. Het proces verloopt heel geleidelijk, waardoor de smaak nog lekkerder wordt en het brood een krokant korstje krijgt." Onder andere maken het Franse landbrood Pavé, de Parisien Banou, en de meergranenvarianten Pain Rustique Multicereal en Pain Six Grains onderdeel uit van de Grand Cru-lijn.

Meerwaarde

Bofra International en Boulangerie de France staan beide borg voor ambachtelijke, betrouwbare kwaliteitsproducten voor elk eetmoment van de dag, zowel in de detailhandel als in de convenience sector. "We beogen met al onze producten een meerwaarde te realiseren voor onze klanten," aldus Van den Bergh, "Daar horen adviezen over onder andere assortiment, winkelpresentatie, conceptinvulling en bakmethoden onlosmakelijk bij. Leveringssnelheid en -betrouwbaarheid ook. Het succes van onze klanten is ons succes."

Meer informatie: www.bofra.nl en www.boulangerie.nl Noot voor de redactie,