Gemeente Hulst


Persbericht - 03.09.2009

Infoavond rioolwerken binnenstad Hulst

In de Hulster binnenstad moet een gedeelte van de riolering worden vernieuwd. Het betreft de riolering in de Tuinstraat (deels), Paardenmarkt (deels), Asschepoort, Lange Bellingstraat, Korte Bellingstraat en het Princebolwerk. De start van de werkzaamheden is gepland medio oktober 2009. Al met al zullen de werken circa 2 maanden in beslag nemen.

Op dinsdag 29 september 2009 om 19.30 uur vindt in het stadhuis te Hulst een informatieavond plaats om omwonenden en andere betrokkenen nader te informeren. Tijdens deze avond wordt een beeld gegeven van het werk, zoals dat ter plaatse wordt gerealiseerd. Daarnaast wordt een inzicht gegeven in de tijdsplanning en de verschillende fasen. Tenslotte worden de wegafsluitingen en wegomleidingen toegelicht en bestaat er de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het hoofdriool en alle huisaansluitingen. Een groot deel van de rijbaan en het trottoir moet daarvoor worden opgebroken. Het oude gemengde stelsel wordt vervolgens vervangen door een gescheiden stelsel. Dit betekent dat er een aparte riolering wordt aangelegd voor vuil water en voor (schoon) regenwater. Hierdoor wordt de belasting op de rioolwaterzuiveringsinstallatie lager en de kans op wateroverlast bij hevige regenbuien kleiner. Na het vervangen van de riolering wordt de weg herstraat in de oorspronkelijke bestrating.

---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Micaëla Van Bunder (gemeentevoorlichter)
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl