Gemeente Soest

.

College van B&W bezoekt op 29 september Soesterberg

14 september

Het gemeentebestuur van Soest wil méér contact met bewoners. Daarom trekken burgemeester en wethouders de wijken in.

"Als gemeente willen we tussen de mensen staan", zegt burgemeester Noordergraaf. "We willen weten wat er speelt, begrijpen wat er leeft, meer contact en meer communicatie. Vandaar dat we naar buiten trekken. Het gemeentehuis uit en de wijken in."

Op dinsdag 29 september brengt het college daarom een bezoek aan Soesterberg. De avond wordt gehouden in de basisschool de Startbaan, Oude Tempellaan 9a. Om 19.00 uur gaan de deuren open en staat de koffie klaar; om 22.00 uur is het afgelopen.

Soesterbergers die zich nog niet hebben opgegeven voor deze avond kunnen dit alsnog doen via het Meldpunt Woonomgeving op telefoonnummer (035) 6093666.

Rode en groene kaarten

Ter voorbereiding voor het wijkbezoek stuurden veel Soesterbergers rode en groene kaarten naar de gemeente. Zodat het bestuur nu op de hoogte is van de dingen die bewoners waarderen in hun dorp (groen) maar ook van de zaken die zij minder waarderen (rood).

De top 5 van rode en groene kaarten ziet er als volgt uit:

Groene kaarten:

Woonklimaat

48%

Dienstverlening gemeente

11%

Groenbeheer

9%

Ruimtelijke ordening

8%

Verlichting

4%

Rode kaarten:

Groenbeheer

15%

Ruimtelijke ordening

15%

Detailhandel

12%

Verkeer (beleid)

10%

Milieu/reiniging

9%

Programma 29 september

Op 29 september opent burgemeester Noordergraaf de avond om 19.30 uur. Na informatie over de

top 5 van rode en groene kaarten stellen de collegeleden zich voor en geven een korte toelichting op hun portefeuille.

Daarna kunnen bewoners in gesprek gaan met collegeleden. Hiervoor heeft elk collegelid twee doorpraatrondes van ongeveer 45 minuten. Bewoners kunnen dus in gesprek gaan met twee verschillende collegeleden. De gemeente Soest verwacht een grote opkomst en vraagt begrip als een collegelid hierdoor niet alle vragen kan beantwoorden.

Gespreksonderwerpen

* De doorpraatronde met burgemeester Noordergraaf gaat over de rol van de politie in het dorp en de dienstverlening van de gemeente in Soesterberg.

* De doorpraatronde met wethouder Middelkoop gaat over het Masterplan, winkelaanbod, onderhoud wegen en trottoirs, evenemententerrein, Dorpsplein en huisvesting.
* De doorpraatronde met wethouder Krijger gaat over het Dorpshuis, onderhoud groen, hondenbeleid, zwerfvuil en afvalvoorziening.
* De doorpraatronde met wethouder Lemmen gaat over de A28, sport, spelen, verkeer en openbaar vervoer.

Schouw

Ter voorbereiding zal het college van B&W samen met leden van het dorpbewonersteam Soesterberg een aantal door bewoners aangedragen zaken gaan schouwen in de wijk.

Wijkbezoeken in alle wijken en 1 dorp

In 2009 heeft de gemeente vier collegebezoeken gepland: voor de zomer zijn Soest-Zuid en de Boerenstreek bezocht. Na de zomer is nu eerst Soesterberg aan de beurt en begin december het Smitsveen. Vorig jaar bezocht het college vier wijken in Soest: De Eng-Soest Midden, Klaarwater, Overhees en 't Hart-Soestdijk.