Bloomin'Holland:toekomstig business- en kenniscentrum van de sierteelt

16/09/2009 12:32

KaapZ

Alle belanghebbenden werken samen aan de ontwikkeling ervan

Bloomin'Holland belooft één van de dragers voor de toekomst van de sierteeltsector te worden. De ontwikkeling van dit business-, kennis- en belevingscentrum gaat een nieuwe fase in: van idee - naar plan - naar uitvoering. De komende maanden gaan alle belanghebbenden in deze sector met elkaar Bloomin'Holland verder uitwerken en invullen. Op twee bijeenkomsten worden zij actief betrokken bij de ontwikkeling ervan en kunnen zij hierover meedenken en aangeven hoe Bloomin'Holland hen van dienst kan zijn en wat het voor hun organisatie moet gaan betekenen.

Bloomin'Holland zal op de Floriade 2012 voor het eerst te zien zijn. Dit unieke concept zal ertoe bijdragen dat Aalsmeer zijn sterke positie en uitstekende reputatie als sierteelt- en businesscentrum van de wereld behoudt en verder uitbouwt.

Onder de titel Maak het mee! Wat kan Bloomin'Holland voor u betekenen? organiseert Greenport Aalsmeer twee bijeenkomsten, waar alle belanghebbenden bijgepraat worden over de ontwikkelingen in de sierteeltsector en met collega's uit de branche in gesprek gaan over wat Bloomin'Holland voor hen en hun organisatie kan betekenen.

De bijeenkomsten worden gehouden op 29 september en 6 oktober van 15.00 tot 19.30 uur, in het informatiecentrum van Green Park Aalsmeer Gebiedsontwikkeling BV, Hornweg 130 in Aalsmeer.

De belanghebbenden die deel kunnen nemen aan beide bijeenkomsten zijn ondernemers uit de gehele sierteeltsector (o.a. kwekers, leveranciers, afnemers), potentiële investeerders, ontwikkelaars, vertegenwoordigers van de onderwijs- en onderzoeksinstellingen, toerisme en het lokale maatschappelijke middenveld, vertegenwoordigers van transport, logistiek, handel, retail en dienstverlening, raadsleden, bestuurders en ambtenaren uit de betrokken gemeenten (Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Nieuwkoop en Uithoorn) en de provincie Noord-Holland.

Bloomin'Holland wordt de ontmoetingsplek waar ondernemers uit de gehele keten en vanuit de gehele wereld elkaar ontmoeten. Het wordt een permanente wereld van passie voor bloemen waar ideeën groeien, kennis wordt uitgewisseld en trends worden gemaakt. Bloomin'Holland wordt meer dan een onderzoeks- en onderwijscentrum, meer dan een permanente beurs, meer dan een permanente tentoonstelling, meer dan een wereldhandelsgebouw voor de sierteelt. Het is de combinatie die Bloomin'Holland maakt.

Aalsmeer is een wereldmerk. Nederlandse bloemen zijn wereldwijd een begrip. Deze positie is al jarenlang onaantastbaar. Maar dat is steeds minder vanzelfsprekend. De bloementeelt verplaatst zich naar het buitenland, de concurrentie in de handel is heviger dan ooit en het wordt steeds belangrijker om snel in te spelen op de laatste trends en ontwikkelingen in de mode en de life-style. In Aalsmeer zien wij de omzet stagneren en de marges krimpen.

Met steeds meer mondiale netwerken die de keten beheersen (zowel productie als verkoop), ligt het voor de hand dat Aalsmeer zich positioneert als hét internationale knooppunt. Dat kan alleen als wij onze eeuwenoude kennis en ervaring weten te bundelen en te benutten.

Greenport Aalsmeer dat onderdeel uitmaakt van het extra investeringspakket van het Kabinet, zal daarbij een doorslaggevende rol gaan spelen want deze organisatie is, zeker in deze economisch zware tijd, van groot belang voor alle partijen in de sierteeltsector.

Greenport Aalsmeer ontwikkelt zich volgens de lijnen van het Masterplan Greenport Aalsmeer en geeft daarmee de kwaliteit van de ruimte een krachtige impuls. Door de gecoördineerde en integrale aanpak worden verschillende herstructurerings-, ontwikkelings- en transformatietrajecten in onderlinge samenhang uitgevoerd. Eén van die transformatiegebieden is Green Park Aalsmeer. Bloomin'Holland wordt het hart van dit bedrijvenpark en daarmee ook van Greenport Aalsmeer.

In Greenport Aalsmeer werken diverse publieke en private partijen samen: provincie Noord-Holland, stadsregio Amsterdam, gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Uithoorn, Haarlemmermeer en Nieuwkoop, Green Park Aalsmeer Gebiedsontwikkeling BV en het bedrijfsleven vertegenwoordigd door de Kamer van Koophandel Amsterdam, LTO Noord-Glaskracht, Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB) en FloraHolland vestiging Aalsmeer.





http://www.greenport-aalsmeer.nl