Gemeente Harderwijk


Praat mee over de huiskamer van Harderwijk

17/09/2009

Hoe denkt u over de openbare ruimte van de binnenstad? Aan welke dingen moet de gemeente denken wanneer de straten/stegen en pleinen opnieuw worden bestraat? Dat horen wij graag op 29 september om 19.30 uur in de raadzaal van het stadhuis. Tijdens deze avond worden de uitgangspunten van de inrichtingsvisie openbare ruimte binnenstad besproken.

In 2004 is de âKwaliteitsslag Binnenstadâ in gang gezet om de kwaliteit van de Harderwijkse binnenstad in velerlei opzichten te verbeteren. Het opstellen van een inrichtingsvisie is daar een onderdeel van. De inrichtingsvisie geeft antwoord op de vraag hoe de straten, stegen en pleinen er in de toekomst uit gaan zien. Het gaat niet alleen over straatstenen, maar ook over keuzes van zitbanken, prullenbakken, straatverlichting, bomen etc.

De gemeente Harderwijk heeft Bureau B+B (bureau voor stedenbouw en landschapsarchitectuur) de opdracht gegeven deze inrichtingsvisie op te stellen. Het bureau heeft nu een eerste notitie gemaakt, waarin de uitgangspunten voor de visie zijn opgeschreven.

Op 29 september wordt u uitgedaagd om samen met ons deze uitgangspunten scherp te stellen. Na een presentatie van Bureau B+B heeft een ieder de mogelijkheid vragen te stellen, opmerkingen te plaatsen en wensen en ideeën kenbaar te maken.
Uw reacties worden bij het opstellen van de inrichtingsvisie betrokken.

De inrichtingsvisie is na goedkeuring door de raad voor de komende 15 jaar een blauwdruk bij het herinrichten van de straten in de binnenstad.

Programma:
19.15 uur: zaal open
19.30 uur: welkom door wethouder R. Daamen
19.45 uur: presentatie van uitgangspunten en aanzetvisie door bureau B+B
20.30 uur: presentatie en informatie uitwisseling aan de borden 21.30 uur: afsluiting van de avond


____________________