Gemeente Bodegraven

Open planproces voor de Noordzijde

Het college zal de plannen aan de noordoostkant van Bodegraven in een open planproces ontwikkelen. Belangrijk onderdeel van de plannen is de bouw van een moskee in een strook langs de Burgemeester Kremerweg. Het plan bevat ook het omleggen van de Burgemeester Kremerweg, het bouwen van woningen, het uitbreiden van de begraafplaats en het aanleggen van een park. In het open planproces gaan omwonenden en belanghebbenden met de plannenmakers om de tafel om mee te denken over meest gewenste uitwerking van de plannen.

Kort voor de zomer hebben een aantal omwonenden een zienswijze ingediend over de voorgenomen plannen. Het merendeel van de ingediende zienswijzen had betrekking op de voorgenomen vestiging van een moskee. Daarnaast wezen enkele zienswijzen op de aantasting van natuurwaarden in het gebied en zette men vraagtekens bij de financiële haalbaarheid van de plannen. In totaal zijn er 15 zienswijzen ingediend, waarvan 1 was voorzien van 243 handtekeningen.

Uitnodiging

De indieners zijn uitgenodigd hun zienswijze nog eens extra toe te lichten. Dat zal gebeuren tijdens een bijeenkomst op 29 september, om 19.30 uur in het Evertshuis. Daarnaast wil de gemeente tijdens deze bijeenkomst de belangstelling peilen voor deelname aan het interactieve planproces.

Meer weten?

De eerste reactie van de gemeente op de ingediende zienswijzen is vastgelegd in een Nota van Antwoord. U kunt deze nota lezen op de website van de gemeente: www.bodegraven.nl/projecten/structuurvisie Noordzijde

U vindt hier ook het communicatieplan met een beschrijving van het open planproces.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer Raijmond Witten via rwitten@bodegraven.nl.

tentoonstelling stedenbouwkundige visie, centrale hal, gemeentehuis Bodegraven

Uw reactie op de visie is welkom

tot en met 22 september.

Stuur uw e-mail naar:

info@bodegraven.nl

naar veiligheidsmonitor

naar de voorjaarsnota