Gemeente Spijkenisse


Alweer vierde editie van Afvalfietstocht

21 september 2009

Afvalfietstocht

Wethouder Jan Willem Mijnans ontvangt op dinsdag 29 september 2009 om 09.00 uur bij de Milieupolitie aan de H. De Lintweg de eerste groepjes leerlingen die de afvalfietstocht gaan rijden.

De gemeente organiseert deze vierde afvalfietstocht in het kader van het Gemeentelijk Aanvalsplan Zwerfafval. In 2006 werd de eerste editie gereden.

Tijdens de afvalfietstocht gaan 325 leerlingen van 3 scholen (De Oude Maas, Charles de Foucauld, Praktijkonderwijs De Sluis) in kleine groepjes per fiets op bezoek bij instellingen en bedrijven. Per groepje worden 3 bedrijven bezocht. Bij de bedrijven krijgen ze informatie over bedrijfsafval, de strenge milieueisen en de verwerking van het afval op een milieuvriendelijke wijze. De leerlingen ervaren de zorg van overheid en bedrijfsleven voor een goed milieu. Tevens ontdekken ze de bijdrage die ze zelf kunnen leveren voor een beter milieu. De kennismaking met de praktijk is daarbij van grote waarde.

Na de bezoeken verwerken de leerlingen de opgedane ervaringen en kennis op school, in bijvoorbeeld een verslag of een presentatie. Met deze bedrijfsbezoeken wil de organisatie de leerlingen laten beseffen dat ze, door hun eigen keuzes, zelf ook kunnen bijdrage aan een schonere en mooiere wereld.