Ingezonden persbericht


Dinsdag 29 september in World's Untold Stories

Fearless: The Margaret Moth Story

"Fearless" is het verhaal van een pionier in de wereld van het televisienieuws: Margaret Moth was de cameravrouw in oorlogsgebied, afkomstig uit Nieuw Zeeland. Margaret's moed, om de meest gevaarlijke gebeurtenissen en oorlogsgebieden in beeld te brengen, is legendarisch. Van Sarajevo tot Darfur, de door haar gefilmde beelden brachten de verandering van de geschiedenis van onze planeet in beeld.

Op een fatale dag in 1992 werd Margaret zelf onderwerp van een nieuwsverhaal, toen een kogel uit het geweer van een scherpschutter in Sarajevo de onderkant van haar gezicht verbrijzelde waardoor ze bijna om het leven kwam. "Fearless: The Margaret Moth Story" blikt met de kijker terug op haar onzelfzuchtige carrière en haar werk in gevaarlijke oorlogsgebieden. Dit unieke verhaal staat model voor de kracht van de menselijke geest.

Zoals Christiane Amanpour in het programma zegt: "Tegenwoordig noemen we als snel iemand een 'held' of 'moedig'. Maar ik denk dat Margaret, meer dan enig ander mens dat ik ken mijn leven, de verpersoonlijking van deze twee woorden was. Zij was heroïsch in haar overtuiging om door te gaan. Zij was heroïsch omdat zij zichzelf niet beschouwde als speciaal of een held. "

Met de diagnose kanker treedt Margaret de laatste 2 jaren van haar leven met waardigheid tegemoet, en ook in haar laatste dagen blijft ze onverschrokken: "Voor mij maakt het niet uit of ik binnen zes weken sterf of binnen 20 jaar. Ik denk dat het er niet toe doet hoe lang je leeft, zolang je maar kan zeggen dat je alles uit het leven hebt gehaald."

World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over het lot van de zwakkeren in de maatschappij en mysterieuze zaken worden onthuld.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie. Het programma duurt een half uur.

World's Untold Stories: "Fearless: The Margaret Moth Story" wordt uitgezonden op:

Dinsdag 29 september om 18.30 uur

Zaterdag 3 oktober om 18.30 uur

Zondag 4 oktober om 13.00 uur en 20.30 uur


---

Noot voor de redactie (