Gemeente Ubbergen


Wengs
Persberichten

Uitbreiding bedrijventerrein Lieskes Wengs

Het college van B&W van de gemeente Ubbergen en Lentjes Jansen Vastgoed zullen op 29 september een intentieovereenkomst voor het bedrijventerrein Lieskes Wengs tekenen.
Het tekenen van deze intentieovereenkomst houdt in dat beide partijen het voornemen hebben om de uitbreiding van het bedrijventerrein samen te gaan onderzoeken.

Er wordt bijzondere aandacht besteed aan het inpassen van het bedrijventerrein in het bestaande landschap. Hetzelfde geldt voor de waterhuishouding van het gebied. Lentjes Jansen zal het openbaar gebied en de vrachtwagenparkeerplaats aanleggen en deze vervolgens overdragen aan de gemeente. Het idee bestaat om het beheer en onderhoud van het groen onder te brengen in een Stichting Parkmanagement, waarin de gemeente ook deel kan nemen. Deze Stichting kan verder allerlei andere collectieve voorzieningen regelen en inkopen, zoals beveiliging, afvalinzameling etc.

De uitbreiding van het bedrijventerrein betreft een oppervlakte van
1,2 hectare bruto. Dat betekent dat 6 tot 7 bedrijven terecht kunnen op het nieuwe terrein. Inmiddels heeft een aantal lokale bedrijven aangegeven interesse te hebben om zich te vestigen op het nieuwe terrein.

Naar verwachting zal de bestemmingsplanprocedure in 2010 doorlopen worden.