Gemeente Rotterdam

Deze week houdt commissie MVP een hoorzitting over de subsidieverlening 2010 en organiseert commissie FIBS een minisymposium over volkshuisvesting. De commissies JOC en ESMV gaan op werkbezoek en de COR vergadert op het stadhuis. Lees verder voor meer informatie.

Commissie Maatschappelijke ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie
Dinsdag 29 september, 19.00-22.00 uur, raadzaal stadhuis De commissie organiseert een hoorzitting over de subsidieverlening 2010 op het terrein van participatie, volksgezondheid en welzijn. Het college van burgemeester en wethouders is via de motie-Wijntuin al gevraagd te onderzoeken of organisaties door de aangekondigde bezuinigingen in de knel (dreigen te) komen en in september te rapporteren om welke organisaties dat zou gaan. Toch hoort de raadscommissie ook graag van organisaties zelf of zij door mogelijke bezuinigingen op de subsidie in de problemen komen. Zij organiseert daarom deze hoorzitting om burgers/instellingen de mogelijkheid te bieden een toelichting te geven op de (te verwachten) situatie. Lees voor meer informatie het bericht over deze en andere inspraakmogelijkheden rond de Begroting 2010.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport Woensdag 30 september, 15.00-18.00 uur, Beurs-World Trade Center, Townhall Room
De commissie organiseert het minisymposium 'Volkshuisvesting, wonen als gemeentetaak'. Meer informatie over deze bijeenkomst kunt u lezen in het persbericht .

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur
Woensdagmiddag 30 september, 14.00 uur, Junior College Middelande, Schietbaanlaan 118

De commissie bezoekt twee scholen in het voortgezet onderwijs. Doel van het bezoek is te ervaren hoe het onderwijshuisvestingsbeleid van de gemeente in de afgelopen raadsperiode in de praktijk zijn uitwerking heeft gekregen. Daarnaast wisselen de commissieleden met de diensten JOS en OBR en de betrokken schoolbesturen en -directeuren van gedachten over het beleid voor de komende vier jaar. Dit ten behoeve van de informatieoverdracht aan de nieuwe gemeenteraad in maart 2010. De commissie organiseert deze externe oriëntatie, omdat haar vanuit het scholenveld signalen bereikten dat plannen traag tot uitvoering komen. Over waar dat aan ligt en hoe dat in de komende jaren beter zou kunnen, laat de commissie zich informeren in de kantine van de LMC Hildegardis MAVO. Deze school is gevestigd aan de Walenburgerweg 35, de bijeenkomst start om ca. 15.20 uur. Daarvoor bezoekt de commissie vanaf 14.00 uur het Junior College Middelande.

Commissie Economie, Sociale zaken, Haven, Milieu en Vervoer Donderdag 1 oktober, 9.30 uur, Rotown, Nieuwe Binnenweg 17-19
De commissieleden brengen samen met leden van de centrumraad op uitnodiging van het Downtownberaad een werkbezoek aan dit beraad. Het Downtownberaad is een samenwerkingsverband van de ondernemersverenigingen op de Nieuwe Binnenweg, de West Kruiskade en de Witte de Withstraat. Het programma start met een korte introductie bij Rotown. Daarna wandelen de aanwezigen langs verschillende locaties in het downtowngebied waar zij nader worden geïnformeerd over ontwikkelingen in het gebied.

Commissie tot Onderzoek van de Rekening
Donderdag 1 oktober, 16.00 uur, stadhuis kamer 105 De commissieleden bespreken in deze vergadering een brief van wethouder Bolsius aan de raad over de inhuur van externen. Verder worden mogelijke onderwerpen voor extra onderzoek door de externe accountant besproken.

Bron: Griffie, 25-09-2009