Gemeente Enschede

Pathmos stories

Verhalen over Pathmos gezocht

Wie heeft er verhalen over het (gezins)leven in de Enschedese wijk Pathmos in de hoogtijdagen van de textieltijd? Kom op 29 september van 16.00 tot 18.00 uur naar de Pathmosschakel en vertel ze! De gemeente Enschede wil het verleden van de wijk vastleggen in een gemarkeerde, informatieve belevingsroute door de wijk Pathmos, en in een bijbehorend boekje.

Textiel-verhalen uit Pathmos
Op 29 september van 16:00 tot 18:00 uur wordt door de gemeente Enschede in de Pathmosschakel een bijeenkomst georganiseerd. Het doel van de bijeenkomst is, verhalen te verzamelen van bewoners en ex-bewoners over het (gezins)leven in Pathmos in de hoogtijdagen van de textielindustrie. De verhalen worden gebruikt voor het maken van een belevingsroute door Pathmos.
Pathmos is een bijzondere wijk voor Enschede. Willem Wilmink dichtte er al over. Pathmos staat voor het textielverleden van Enschede. In Pathmos speelde zich het gezinsleven van de textielarbeiders af. Hoe was het leven daar voor een kind in die tijd? Een deel van de bewoners die deze tijd heeft meegemaakt woont nog in Pathmos; een groot deel echter niet meer.

Beleef je wijk
Deze wandelroute is niet alleen bedoeld voor Enschedeërs, maar ook voor bezoekers van Enschede die de wijk waarover Willem Wilmink schreef, willen zien en beleven.
De route door Pathmos die de bewoner Willem van Voorst op verzoek begeleidt, vormt een belangrijke basis voor het maken van de nieuwe route.
Kent u de verhalen uit de wijk uit die tijd, uit eigen ervaring of van familie/vrienden? Kom ze vertellen op 29 september van 16.00 uur tot 18.00 uur in de Pathmosschakel aan de Usselerweg 26 in Enschede. Kent u anderen die deze verhalen wel kunnen vertellen, laat het ons weten of nodig hen mee uit.
Om zicht te hebben op het aantal deelnemers aan de bijeenkomst vragen we deelnemers om zich aan te melden bij Marianne van den Berg, werkzaam bij het stadsdeelmanagement- West. Aanmelden kan via e-mail M.vd.Berg@Enschede.nl of telefonisch.

Geplaatst: 25 september 2009.

25 september 2009