Saxion Hogescholen
BR>

ma 28 september 2009

Saxion organiseert themabijeenkomst over 'slimme materialen' /files/storage/mnc/SMARTMaterialsHandsSept2009.jpg

Op dinsdag 29 september organiseert Saxion met haar partners een themabijeenkomst over Smart Materials, bij Materia in Enter van 15.00 tot 19.00 uur.

Saxion, Verenigde Maakindustrie Oost, Industrial Design Centre, D'Andrea en Evers en Syntens hebben een gezamenlijk innovatieprogramma gestart onder de titel `Materialen in Ontwerp 2'. Dit is de opvolger van `Materialen in Ontwerp 1'. Het programma is gericht op het creëren van praktisch toepasbare kennis voor bedrijven op de volgende aandachtsgebieden: Biopolymeren, Gerecyclede kunststoffen, Smart materials en Lijmen.

Tijdens de bijeenkomst komen de volgende sprekers aan het woord: Annette Schumer van Materia over Biomimicry en Smart materials, Leonie Stigter van Nuon Helianthos over Elektriciteit van de zon: lichtgewicht zonnecelfolie, Pramod Agrawal van Agrawal Ecolabs over Innovation in Fibrous & Smart Materials en Klaus Richter van ITP GmbH over Smart Textile examples. Tijdens de sessie is er volop ruimte voor vragen en discussie.

Volgens Marike Lammers, projectleider bij het lectoraat Industrial Design van Saxion, loopt het storm met de aanmeldingen voor de sessie. Volgens haar heeft dit te maken met het feit dat steeds meer bedrijven het belang inzien van innoveren. `On top, scherp zijn en in beweging blijven, is tegenwoordig noodzakelijk'. De bijeenkomst biedt ruimschoots de mogelijkheid om innovatieve ideeën op te doen en onderlinge contacten met ondernemers te leggen, aldus Marike Lammers.

De bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door gelden van RAAK SIA (Regionale Aandacht en Actie voor Kenniscirculatie).


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

De pers is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze themabijeenkomst.
Meer informatie kunt u contact opnemen met ir. Marike Lammers, projectleider `Materialen in Ontwerp 2', tel. 053 - 487 11 01, e-mail: m.t.lammers@saxion.nl